30-07-2017 Ekeren

De duikuitstap vandaag was met een kleine groep naar Ekeren. Klein wil zeggen: 1 buddyteam, nl. Ann en Marleen. Maar we hebben er een fijne dag van gemaakt. Toen we aankwamen op de parking wisten we het direct, dit wordt een schitterende duik, bijna geen duikers en geen partytenten, bbq's en tapkranen. Dus weinig volk, wat al eens goed kan zijn voor de zichtbaarheid in het water.
Rond 11 u zijn we te water gegaan en Ann wou eens iets verder de rechteroever bekijken, dus na een tiental minuten palmen zijn we dieper gegaan. Het zicht was heel goed, je kon de bodem zien en ook genieten van de wand van de put, je zag de grondlagen en de schelpen deze keer echt goed. Het was wel het koudste deel van de duik. We zijn de put overgegaan, het langste deel natuurlijk, dus de overtocht was nogal saai, omdat je echt niks tegenkomt. Op diepte zagen we wel technische duikers hun spullen testen.
Eens we de andere zijde hadden, zaten we nog steeds in het deel waar geen duikers komen en konden we de rest van onze duiktijd spenderen aan een zoektocht naar snoekjes tussen de mooie begroeiing. We hebben toch een kleine 40 minuten doorgebracht op – 5 m. Tussen de planten had je open ruimtes met zand en daar zat enorm veel kleine vis en jagende snoekjes. We hebben een hele grote snoek gezien die ons gezelschap, in tegenstelling tot de jonge garde snoekjes, niet op prijs stelde, dus die bleef hem/haar goed verstoppen tussen de planten. De kleine snoeken trokken zich niks aan van ons en bleven jagen achter de kleine visjes. Mooi om te zien. Aan alles komt een eind en na 90 minuten hebben we de put verlaten. We waren het erover eens, het was een mooie duik.
Zoals zo vaak hier in België, toen we aan de auto aankwamen, werden de hemelsluizen opengezet en konden we genieten van een zomerse bui, gezellig onder het kofferdeksel van Marleen’s Kangoo.
90 minuten duiken zorgt voor honger en Ann kende een restaurant, dat opnieuw is open gegaan na een jaartje gesloten te zijn geweest.  Dus het moment om eens op prospectie te gaan, viel het tegen dan zijn er maar twee bedrogen ipv een hele groep. Het is een Italiaans eethuis ‘Sapor’ met ruim terras, aangename bediening en lekker eten. Een aanrader, 5 km verwijderd van de duikput in het centrum van Ekeren.  Je kan er ook genieten van een drankje en borrelhapjes. Wij hadden zo een honger, dat we voor een lekkere pasta zijn gegaan met een grote sabayon als dessert. Na een duik moeten we geen calorieën tellen. 😉
We zijn ook eens gaan kijken, want op een minuut van dit restaurant heb je een vulautomaat www.vulstationekeren.be. Voor info moet je maar eens op hun website kijken, dus een lege fles en geen tijd om te vullen zal nu geen reden meer zijn om niet te duiken.
We waren het er beiden over eens: het was, gelijk gewoonlijk, weer heel leuk! 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.