05-08-2018 Geersdijk Oost en Putti’s Place

Heet, heter, heetst! Alleen in het water kunnen we afkoelen... denken we 😉 Dus een dagje Zeeland is rap afgesproken en georganiseerd. Duiken in het Veerse Meer is ook al even geleden en met de kentering is het ideaal om dan de 2e duik aan de zuidkant vd Oosterschelde te doen. Afspraak is om 10u aan het haventje v Geersdijk. Het is daar heel gezellig, er is aan de ene kant een klein strandje, aan de andere kant een pier. Je kan zowel links als rechts vd haven duiken, wij kiezen vandaag om links te water te gaan.

Het zicht is megagoed onder water, een goeie 5m is zeker niet overdreven. De kleurenpracht van de wieren en sponzen komt zo heel goed tot zijn recht, zeker met de zonnestralen die zo door het water komen. Je ziet enorm veel grondels, krabben en garnalen die alle kanten opschieten. Het verschil is enorm in vergelijking met duikplekken die vaker worden bezocht. Hier schrikken ze van het geluid van de bubbels, deze dieren zijn niet zoveel duikers gewoon. We zien ook een paar puitalen, een paling, kreeften en een noordzeekrab. In het ondiepe terugkomen is echt relax, dit is zelfs een mooie plek om te snorkelen!

We lunchen met zicht op het water en zien heel veel plezierbootjes passeren. Ondertussen drogen de pakken, maar deze moeten niet te droog worden, want met deze temperaturen is een natpak aantrekken anders te zwaar 😉

De watertemperatuur kent ongelofelijk hoge waarden van 24° tot zelfs 26° in het ondiepe! Dat afkoelen viel dan toch wat tegen, we hebben het allemaal warm onder water :p

We zijn een beetje curieus om te zien hoe de temperatuur in de Oosterschelde is. We rijden naar Putti's Place en het is hier druk van de strandgangers. We hebben nog wat tijd vooraleer ons klaar te maken, dus Ann en Joeri gaan wat zwemmen. Marleen, Dirk en Sabine blijven op de dijk relax genieten in het zonneke.

Ann duikt niet mee tijdens deze duik, dus we vormen een vrouwen- en mannenteam. Het is even stappen naar de instap en ook hier blijkt het water niet echt verkoelend te werken. Het zicht onderwater is heel goed, maar we kunnen toch de buitenste rand van de kom niet localiseren, we besluiten dan terug naar de kant te gaan en daar al het leven te bewonderen. Een harlekijnslakje, heremietkreeften, brokkelsterren, zeesterren, hooiwagenkrabben, grondels, platvisjes, ... we komen ze allemaal tegen op het zand of bij de stenen. Als de stroming begint op te pikken, besluiten we naar de kant te gaan en na wat klauteren geraken we vlot op de kant. Na de duik vullen we onze logboeken in terwijl we genieten van vers gebakken cake. Als afsluiter van de dag gaan we mosselen en kibbeling eten en zo hebben we weer een dagje vakantie gehad in het weekend.

Foto's: Foto's Geersdijk Oost en Putti's Place

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.