12-08-2018 Sint-Annaland en Oesterdam

Sint-Annaland, ÊÊn van de mooiste duikstekken van Zeeland, deze moeten we zeker doen als 'afsluiter' van ons Zeelandduikseizoen dit jaar 🙂

Joeri en Robin duiken samen en verkennen vooral de volledige begroeiing vlak voor het strandje. Jurgen, Marleen en Sabine gaan naar de hoek van de dijk en vandaar naar links, ook hier is er volop begroeiing vol met leven. We zien allemaal massa's zeenaalden, grote en kleine, heel veel hooiwagenkrabben, waarvan er een aantal goed gecamoufleerd zijn met stukjes wier en spons op hun poten. Zeeappels, zeesterren, prachtige, grote gele sponzen, een paar kanjers van kreeften, heel veel krabben, grondels, ... ze maken dat de tijd voorbij vliegt onder water! Het voelt een beetje spijtig ook dat we ons geliefde Zeeland weer even moeten missen.

Lunchen doen we op de parking met zicht op de haven, we zijn allemaal wat moe en we vinden het zalig om daar te relaxen, te babbelen, gewoon te genieten.

We gaan nog even flessen bijvullen in Deehoeve en besluiten niet naar Stavenisse te gaan, maar naar Oesterdam. Stavenisse is qua stroming iets uitdagender en we hebben ook een bericht gekregen van een vriend die in de haven van Tholen ligt met een boot en even wil langskomen bij ons.

Op de parking van Oesterdam is het nog altijd druk, maar er is genoeg Oosterscheldewater voor iedereen, dus we parkeren ons en relaxen eerst nog een beetje vooraleer ons klaar te maken. Duiken is toch vermoeiend hoor 😉

Marleen voelt zich niet 100% en besluit de duik over te slaan, dus Jurgen en Sabine duiken samen en Joeri en Robin gaan ook weer samen onder. Het platform ligt in een stofwolk en dus besluiten we het links te laten liggen. We komen wel veel leven tegen op de begroeide oesters op de bodem. Doel is vooral om baby sepia's te vinden 😉 We zien een paar bruine plooislakken, hele kleintjes wel. Kreeften, krabben, platvisjes, grondels, garnalen, hooiwagenkrabben en dan ineens signaleert Jurgen... een baby sepia!!!! Hij is een beetje bang, dus we houden afstand, schijnen niet volop met onze lampen in zijn gezicht en na een tijdje gaat hij achteruit en graaft zichzelf in. Deze duik is zeker geslaagd!! Joeri en Robin komen in het ondiepe een school harders tegen en zijn dus ook heel blij met hun duik.

We besluiten ons Zeelandseizoen in stijl af te sluiten en openen een fles cava. Marcel is ondertussen ook toegekomen met de fiets en hij geniet mee van de aperitief. Jurgen en Robin trekken naar huis en Marleen, Marcel, Joeri en Sabine gaan samen nog een hapje eten in Tholen.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.