18-03-2018 Winterduik Ekeren

Acht duikers schrijven zich in voor deze winterduik. Hoe dichterbij het (koude) weekend komt, hoe minder duikers effectief te water willen gaan 😉 Op zondag rijden we naar Ekeren en de temperatuur komt niet boven 0. Ok, dat is is koud, maar als we er aankomen en zien dat er golven op het water staan door een ijskoude wind (gevoelstemperatuur -15°), dan schieten er uiteindelijk van de 8 duikers, 4 over die het nog zien zitten om te water te gaan.

Alleen al het aankleden was niet evident! Op een paar minuten tijd zijn de handen totaal verkleumd, waardoor het aantrekken van het droogpak niet echt vlot verloopt. Voordeel, je krijgt het er wel warm van 😉 Gelukkig waren ook de niet-duikers aanwezig zodat die toch wat assistentie konden verlenen.

Uiteindelijk geraken ze allevier in het water en genieten van het zweven onderwater. Het groen is kort en ligt plat, er is geen vis te bespeuren, maar de ijspegels aan de kant van het water zijn heel mooi.

Ondertussen zitten de niet-duikers niet stil (veel te koud daarvoor!) en wordt de soep opgewarmd. De soep is te vroeg warm, de gasfles leeg, dus tegen dat de duikers uit het water zijn, is de soep lauw 😀 Maar toch ging ze vlot binnen!

Tijdens het uitkleden aan de auto werden de duikers weer goed geholpen en terwijl het water op hun pak bevroor, werden sets gedemonteerd, droogpakken door broek, pulls en dikke jassen vervangen, kappen door mutsen en werden warme, droge handschoenen aangedaan.

Volgend jaar misschien toch de datum veranderen bij zo'n weer? 😉

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.