21-07-2018 Padi Women Dive Day Todi/ Sint-Annaland en Strijenham

Een duikclub uit Nederland organiseert deze vrouwenduikdag in Todi, om vrouwen aan te moedigen om te gaan duiken. De duikwereld is vooral nog altijd een mannenwereld (wat wij als vrouw niet perse erg vinden ;)). Sabine en Marleen willen dit wel eens ontdekken en schrijven zich in. Uiteraard is dit voor de mannen geen reden om niet te gaan duiken, dus zij trekken naar Zeeland, samen met Ann.

Verslag vd vrouwen:

We zijn goed op tijd in Todi, blijkbaar zijn we toe aan verlof, dus de klok lezen op een zaterdagmorgen verloopt niet zo goed 😉 Aangezien we goed op tijd zijn, besluiten we iets te drinken en iets klein te eten, resultaat: we missen de ochtendbriefing (de vermoeidheid is blijkbaar nog niet over) 😉

De eerste sessie freediven is juist begonnen, dus wij besluiten eerst een duik te maken en erna de 2e sessie mee te doen. We genieten van een mooie duik tussen de massa vissen. Vergeleken met vorig jaar zitten er toch al een pak meer vissen in, zalig! Deze vissen zijn echt gewend van tussen duikers te zwemmen, ze zijn helemaal niet schuw. We worden onderwater nog gefotografeerd en we zien de eerste freedivers al naar de bodem komen... Ojee, zou ons dit straks ook lukken??

Na deze duik nemen we een pauze en kunnen wat babbelen met de andere vrouwen. Ondertussen is de fotografieles al begonnen, maar aangezien we zelf geen foto's nemen, volgen we deze niet mee. Wij mogen ons al klaarmaken voor de freedive les 🙂

We krijgen een uitleg om onze hartslag te verlagen en dan een statische apnee te doen, deze lukt al heel goed eigenlijk! Hierna begint het echte werk en gaan naar het midden van het bad om daar naar de bodem te gaan. Ook hier krijgen we eerst uitleg en we vertrekken dan ÊÊn voor ÊÊn naar beneden. Het verloopt allemaal heel relax en het is leuk om zonder fles beneden even tussen de vissen te zijn.

Na deze sessie kunnen we nog inhaken voor de uitleg 'achter de schermen bij Todi' en dit is echt wel interessant. Hoe wordt het water gezuiverd, hoelang gaan vissen in quarantaine vooraleer in het groot bad te mogen, geschiedenis van de site, ... komt allemaal aan bod.

We krijgen nog een tas met allemaal folders en gadgets en er wordt nog een groepsfoto gemaakt op het einde van de dag. We zijn het erover eens, dit was echt een leuke uitstap!

We zoeken in de buurt nog een leuk restaurant en komen terecht bij een Italiaan. De pasta is zelf gemaakt en heeeel lekker en het dessert is magisch! Wij voelen ons echt overwinnaars vandaag 🙂

Verslag van de mannen:

De dames van het SM-Team hadden besloten om naar de Padi Women Dive Day in Todi te gaan, maar dat hield ons niet tegen om te gaan duiken in zeeland. Joeri had Xavier uitgenodigd als special guest. De eerste duikstek die we aandoen is Sint-Annaland. Maar hier zijn 2 ingangen: het strand en de trap. Natuurlijk staat de ene helft aan het strand en de andere aan de trap. 😉 We besluiten snel allen naar de trap te gaan zodat we deze stek ook leren kennen. Xavier kent deze stek reeds, dus hij geeft een korte briefing hoe we best kunnen duiken. Joeri en Xavier duiken samen en Ann en Dirk zijn het 2de buddypaar. Ook in deze volgorde gaan we te water. Bij het te water gaan nog snel even een buddy check, vinnen aan, bril op en â€Ļ het bandje van de bril van Dirk breekt. De reservebril ligt in de wagen en de sleutel was ondertussen al een 6-tal meter onder water (bij Joeri). Gelukkig hebben een paar Mechelse duikers een reservebril te leen, zodat de duik toch kan doorgaan. De duik zelf was leuk. Het was wel wat zoeken naar de ideale plaats. Eerst veel zand gezien (een nieuwe stek, he) maar toch veel garnalen, zeenaalden, platvisjes, zeesterren,â€Ļ gezien. Op het einde van de duik zitten we op de juiste plaats om het mooie onderwaterzeeland te verkennen. Xavier en Joeri zitten blijkbaar direct op de juiste plaats. Wat ervaring kan doen 🙂 Na de duik was het tijd om de boterhammetjes op te eten en bij te praten over de duik. Voor de 2de duik verplaatsen we ons naar Strijenham. Hier besluit Ann om van het mooie weer te genieten terwijl de mannen van het onderwaterleven genieten. Hier komen we tussen de oesters, begroeid met anjelieren, een kreeft op wandel tegen. Ook zien we de armpjes van de brokkelsterren uit de schelpjes zwaaien naar ons. En het beste wordt voor het einde bewaard als we onder een schelp een Galatea kreeft ontdekken.

Na de duiken gaan we nog iets eten en via chat horen we hoe het op de Padi Women Dive Day is . We houden ook een culinaire wedstrijd met de dames en we zijn zeker: deze hebben we met verve gewonnen. Het is dus 2-0 voor ons (na de heerlijke duiken hebben we zeker al het eerste punt)! 🙂

Foto's: Foto's Padi Women Dive Day en dagje Zeeland

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.