26-07-2018 Ekeren avondduik

Ons natte België geniet al weken van tropische temperaturen, dus de meeste droogpakduikers hebben hun pak naar de kelder of zolder verwezen en hun neopreen weer in de duikkoffer gestoken. Na eerst gespoeld te hebben, want die dingen liggen onder het stof na maanden niet te zijn gebruikt. 😉
Tijd om dat voor een avond/nachtduik eens nat te maken.
Huisrif Ekeren is hiervoor uitermate geschikt, voor iedereen haalbaar wat betreft afstand, want vrijdag moet er ook nog gewerkt worden. Ekeren heeft een supermooi nachtleven, je hebt kans om in je lichtschijnsel jagende vissen, snoeken en palingen te spotten. Ook de plantengroei geeft bij zonsondergang een sprookjesachtig aanzicht.
We zijn met zijn zessen, ideaal aantal om per buddypaar te duiken.
Stijn is er uitgerust met zijn fototoestel, dus deze kon met Dirk duiken. Ze hebben nog samen gedoken en zodus weet Dirk wat een fotograaf zoal verwacht.
Ann is van de partij, na jaren weer in een aanspannend neopreentje in onze Belgische wateren en die gaat graag met Joeri op duikpad.
Geert heeft beloofd dit jaar meer aanwezig te zijn en omdat Marleen vaak in het verleden Geert's buddy was, is de keuze vlug gemaakt, ook zij duiken nog eens samen.
Dus de buddyparen zijn ingedeeld en nu is het tijd om ons in het neopreenpak te wurmen. Het is nog heet buiten, boven de 30 graden, dus dat is effen afzien. Eens te water ‘koel’ je normaal een beetje af, maar ook daar is het zweten, de watertemperatuur is gemiddeld meer dan 20 graden! We genieten van een vrij lange duik, we gaan onder bij licht en zijn juist na schermering boven gekomen. Het zicht is goed en er is veel vis, vooral hele scholen kleintjes te zien, hier en daar lag een snoekje te rusten en er waren ook palingen van de partij.
Na de duik, iedereen is het erover eens, het was een mooie avondduik, en omdat het nog steeds tropische temperaturen zijn genieten we nog een tijdje in het donker met zijn allen om dan rond 12 u 's nachts weer huiswaarts te keren. Ons verloren vocht door zo te zweten hebben we aangevuld met water ipv de gebruikelijke cava, dat lijkt ons het gezondste alternatief. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.