04-08-2019 Vuilnisbelt en Strijenham

De eerste keer dat je de naam 'Vuilnisbelt' hoort, denk je niet aan een duikstek, maar toch is dit een heel mooie plaats om te duiken. We spreken ruim op tijd af en wandelen eerst naar de waterkant voor de briefing. Ondertussen kan iedereen zien hoever de afstand is, want deze is toch wel de moeite en zo kunnen we er ons dus mentaal op voorbereiden 😉 Patrick, Gino, Dirk en Marleen luisteren naar de briefing gegeven door Sabine en Joeri. Je kan hier duiken langs een mooi begroeide helling, afgewisseld met zandvlaktes en ook daar kan je veel leven vinden. We duiken met LW-kentering en dus is het de bedoeling om eerst wat naar rechts te stromen en na de kentering terug te drijven naar de trap.

We maken ons allemaal klaar en zijn mooi op tijd om te water te gaan. We snakken ook naar afkoeling, want de wandeling is mét pak en alle materiaal toch wel pittig. Onderwater laten we ons meedriften boven al het moois dat is te zien: massa's brokkelsterren, slangsterren, bruine plooislakjes, pauwkokerworm, scharretjes, botervissen, garnalen, grote heremietkreeften, mooie anjelieren en baksteenanemoontjes. Joeri en Patrick zagen ook een zeepaddestoel! We komen na het terugdriften mooi uit aan de trap en overlopen de duik onderling in het terugkeren naar de auto's.

Lunchen doen we aan het uitkijkpunt aan deze duikstek, we zijn allemaal blij met wat we tot nu toe hebben gezien. Patrick en Gino gaan hun fles vullen, Dirk rijdt naar zijn volgende afspraak en Joeri, Sabine en Marleen rijden naar de parking van Strijenham. Maar onderweg stoppen we eerst nog aan de ijsboer voor een lekker zelfgemaakt ijsje! 😀

In Strijenham is het rustig op de parking, dus we maken ons klaar voor de volgende duik, na een korte briefing (ieder van ons heeft hier al eens gedoken). Gino duikt terug met Sabine en deze keer gaat Marleen mee met Patrick en Joeri. Strijenham staat ook gekend om zijn velden met anjelieren, alleen zijn de meeste nu 'dicht', ze trekken hun tentakels in en daardoor lijken het allemaal gewoon stompjes. Dat is wel jammer. Niet erg, we zien genoeg andere dingen: veel kreeften, weer kleine bruine plooislakken, een groene zeedonderpad die zich mooi laat bewonderen, hij zit nl gewoon bovenop een oester. In het ondiepe zien we veel harlekijnslakjes en springen de garnalen overal naartoe. Een uur duiken is zo ook snel weer voorbij.

We installeren ons bovenop de dijk, met zicht op een spiegel van water, vullen onze logboeken in en zien in de verte nog een zeehond voorbij zwemmen. We kunnen ook nu alweer niet meer wachten tot volgende week!

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lfUkDqO241A

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.