09-06-2019 Ekeren

De vorige dagen was het weer niet echt fantastisch te noemen en dus werd er besloten om de agenda aan te passen.Zeeland lasten we af en we gaan voor ons eigen huisrif Muisbroek te Ekeren. 

In plaats van het klassieke, om 10 u ter plaatse, maken we er eens 14 u ter plaatse van. Moet niet altijd hetzelfde zijn. We waren met vier en de buddyteams waren vlug gevormd, een mannenteam: Jurgen en Dirk en een vrouwenteam: Ann en Marleen. 

Na een korte briefing, want elk van ons kent de put, zijn we ons beginnen klaarmaken. Dit heeft heel wat tijd in beslag genomen. Al de sleutels moesten in Marleen haar auto en dus die moest als laatste dicht. Om nadien nog twee keer te moeten openmaken omdat Marleen haar computer nog in de auto lag en nadien moest verstrooide professor Dirk zijn sleutels weer hebben, want zijn lood lag nog in zijn auto. Dus een buddycheck is altijd een goed idee en best als je nog aan de auto staat. 

Uiteindelijk zijn we tegen 15 u toch allen in het water geraakt. Op dat moment zat de parking wel vol met vroege duikers die aan het genieten waren van hapje en drankje en zodoende waren er weinig duikers in het water. 

In het water was het echt genieten, de temperatuur gaat toch al rond de 16 a 17 graden, dus voor Ann was de eerste test van haar nieuwe natpak direct geslaagd, ze heeft geen moment kou gehad. Het zicht was, eens je de put over was, prachtig. De planten beginnen al goed te groeien en zijn nog niet te hoog, dus je kan nog tussen de planten gaan zoeken naar leven.Hier en daar zag je enkele stekelbaarzen, zelfs hele grote, maar snoeken en karpers gaven niet thuis. Na een 60 tal minuten zijn we alle vier boven gekomen aan de trap. Iedereen happy, het was een mooie duik. 

Nadien deed een duikbak dienst als salontafel, iedereen had zijn stoeltje mee en chips, cake, koekjes en frisdrank hebben ons nog wat laten nagenieten van de mooie zondagmiddag.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.