14-04-2019 Openingsduik Ekeren

De openingsduik van dit jaar is voor iedereen de eerste buitenwaterduik in koud water, aangezien onze winterduik wegens het slechte weer niet is kunnen doorgaan.

Vorige jaren werden we altijd vergezeld door een lekker, zalig zonneke, maar dit jaar is het grijs en koud 🙁 De goesting om in 't water te springen is minder, maar we peppen elkaar op en beloven om niet langer dan nodig in de kou te blijven. Er is geen enkele reden om onderkoeld uit het water te komen! Aangezien het aantrekken van nat- en droogpakken, zeker de eerste keer na lange tijd, gepaard gaat met trekken en sleuren, hebben we het al snel warm. Kou..., wie sprak er hier van kou? 😉

We staan met redelijk wat duikers klaar om te water te gaan: Stijn neemt de 2 OW-studenten Stijn en Jorden mee, Marleen gaat op pad met Jurgen en Robin, Sabine neemt Shona en Pieter mee, Geert trekt erop uit met Patrick en Lino en Gino zoeken samen naar leven onderwater. Joeri neemt foto's, Guy assisteert de duikers en Silke zorgt voor een lekkere, warme soep tegen dat we terug komen uit het water.

Eens onder water zijn we verrast van de temperatuur, het water is toch al 12°, dit hadden we niet echt verwacht. We zien dan ook al wat leven: zoetwaterkreeftjes, snoek, slakjes, een kleine modderkruiper (nog nooit eerder gezien). Iedereen komt enthousiast boven en de meeste hebben toch ongeveer 40 minuten gedoken.

Na de duik konden we ons opwarmen met een lekkere broccoli-courgette soep en de honger stillen met de vele hapjes klaar gemaakt door Marleen en Sabine. En zo was deze openingsduik weer een zalige starter voor het duikseizoen 🙂

Foto's: Openingsduik Ekeren

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.