21-07-2019 Barrage de l’eau d’heure

Vandaag staat het meer van Barrage op de agenda.Dit is een meer in de Ardennen dat langzaam diep gaat tot – 30 m. De bodem is bezaaid met kleine steentjes, mosseltjes en boomstronken. Je kan er ook onderwater objecten zoals helicopter, wrak van een autobus ed. spotten. Als onderwaterleven kan je baarzen, slakken en zoetwaterkreeftjes zien. Er zouden ook forellen, palingen en snoeken in het meer zitten, doch deze hebben we niet te zien gekregen vandaag. De ideale plaats ook om opleiding tot Advanced Open Water Diver te doen. Iets wat op de planning staat van Stijn, omdat Vera en Eva deze opleiding volgen.

In de voormiddag staat de diepe duik op het programma en in de namiddag is er een duik naar het wrak van de autobus gepland. Iedereen is ruim voor het afgesproken uur te plaatse en dit is nodig, er is veel volk en anders staat er je een flinke wandeling naar de oever te wachten. Vandaag zijn aanwezig: Patrick B, Dirk, Vera, Eva, Stijn, Marleen en ook supporter Silke. Papierwerk wordt afgewerkt en de buddy teams ingedeeld. Stijn neemt zijn leerlingen mee nl. Vera en Eva en Marleen mag zijn assistent zijn, het andere team bestaat uit Patrick B en Dirk. Iedereen is rond 10u30 klaar te water te gaan, wat niet zo evident is gezien het vele volk aan de oever. Stijn geeft dus nog wat extra uitleg, want we vinden het beter nog even te wachten tot de meeste duikers onder water zijn. Op een diepte van – 25 m neemt Stijn dan proeven af van Vera en Eva, ze moeten kleurtjes op een leitje herkennen. Door het stof geraken de buddyteams elkaar kwijt en dus maken Stijn en Vera een duikje en ook Marleen en Eva. Stijn en Vera gaan richting bus en Marleen en Eva kiezen de andere kant om in het ondiepe deel, tussen de waterplantjes naar kreeftjes en visjes te zoeken. 

Na de duik lunchen we samen en worden de flessen bijgevuld. Rond 13u gaan we terug te water, buddyteams blijven hetzelfde en deze duik gaat richting wrak van de autobus, omdat je hier altijd veel vis kan zien. Behalve dan vandaag. 🙁

De duiken zijn wel leuk, ook al is er veel minder leven dan in Zeeland. Onze après duik is fantastisch, zeker omdat het zonnetje van de partij is, je kan dan iets drinken op het terras van het restaurant, met een mooi uitzicht op het meer met de vele zeilbootjes op de achtergrond.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/pm4gsfawAe58VfYq5

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.