25-07-2019 Ekeren nachtduik

Donderdagavond zijn er geen duiktrainingen in het zwembad in de maanden juli en augustus, dus ideale avonden om een schemerduik te plannen. Vandaag staat Ekeren op de agenda. Vera en Eva zijn erbij om hun Advanced Open Water af te werken samen met instructeur Stijn. Ook Patrick S, Dirk en Marleen zijn aanwezig, want afkoeling zoeken in het water is een aangename avondvulling. 😉 Voor het  eerst in de geschiedenis van Club4divers zijn de temperaturen nl broeierig heet met pieken tot meer dan 40°C! Een duikje in Ekeren zal wel voor de nodige afkoeling zorgen zeker...?

De parking is zo goed als volzet omdat ook zwemmers en zonnebaders verkoeling zoeken in de Put van Ekeren. Klaarmaken doen we voor alle veiligheid synchroon, met een frisse fles water naast ons, om ons lichaam toch voldoende te hydrateren, wat gezien de extreme omstandigheden noodzakelijk is. Eens onze sets klaar staan, komt de echte uitdaging, het neopreen pak aantrekken. Hierbij helpen we elkaar om zo vlug mogelijk het water te kunnen opzoeken. Dan komt de tweede uitdaging, veilig in het water geraken. Het ponton is geheel ingepalmd door zwemmers, dus de duikers moeten aanschuiven aan de trap. 

De buddyteams gaan allen naar de overkant om toch ver uit de buurt van de zwemmers te blijven. De overkant is relax, bijna geen duikers maar er zijn wel veel kleine en enkele grote snoeken te zien. Ook vele scholen met kleine visjes zijn van de partij. Tussen de planten is het ook aangenaam duiken omdat je een mooi schouwspel hebt van het invallende avondlicht. Het water met een temperatuur tussen 21°C en 24°C en is dus aangenaam warm. Ondanks de hitte is het een mooie duik en is het voor iedereen genieten in het water. Na een uurtje duiken is iedereen terug bij het ponton, doch daar boven komen is geen optie door de vele in het wilde weg springende zwemmers. Veiligheid eerst dus iedereen is boven gekomen dicht tegen de trap. Vera en Eva zijn ondertussen geslaagd voor hun Advanced Open Water! 

Eens uit het water is het nog steeds niet frisser, met een temperatuur rond 22u van nog altijd 38° C en geen zuchtje wind... Dus we rusten en babbelen allen vóór het huiswaarts rijden nog even op de parking.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.