28-07-2019 Wemeldinge Tetjes en Geersdijk

De grote hitte is eindelijk weg, nu kunnen we meer relax genieten van het aan- en uitkleden, het klaarzetten van de set, het lopen naar de waterkant en vooral het lunchen ook 🙂

't Is al efkes geleden, maar we zouden graag nog eens stromen op de kentering. Dus we trekken naar Wemeldinge. De Tetjes zijn heel mooi begroeid en dus besluiten we om deze als eerste duikstek te nemen. Iedereen is goed op tijd ter plaatse, waardoor we heel dicht bij de instap staan. Te water gaan is hier heel eenvoudig via het strandje. We maken ons allemaal klaar en ondanks wat last minute perikelen met materiaal, geraken we allemaal op tijd in het water. Het zicht valt heel goed mee en de stroming ook, dus we genieten volop. We zien veel meer brokkelsterren hier, slangsterren ook deze keer, dikke zeesterren, bruine plooislakken die eitjes afzetten, paling, heremietkreeften in alle formaten, zeenaalden, mega-grote hooiwagenkrabben, mooie anjelieren in oranje en wit en ook een baby sepiaatje, jippiee! Deze duik is voor iedereen dus heel geslaagd.

We gaan flessen vullen in het centrum van Wemeldinge en rijden daarna door naar het Veerse Meer, naar Geersdijk. Het weer is ondertussen wat grijzer en natter, maar we vinden het niet zo erg (die hete dagen zitten nog teveel in ons achterhoofd ;))

We monteren onze set, trekken onze duikpakken terug aan en gaan langs het strandje te water. Het zicht in het Veerse Meer is altijd goed, we zien meters ver, dit is echt zalig. De begroeiing loopt door tot 5 a 6m en de kleuren zijn hier echt magnifiek, er groeien hier veel rode, oranje en paarse sponzen. We vinden massa's grondels en garnalen, je kan ze gemakkelijk in detail bekijken. Sommige hebben glinsterende spikkels op hun staart en onderlijf. Ook hun onderpoten zitten niet altijd stil, sommige bewegen hevig hiermee, wat zijn ze aan het doen...? Voor we het weten zit het uur duiken er terug op en ook nu weer was het genieten onder water.

Van duiken krijgen we honger en dorst, we drinken een biertje tijdens het invullen van onze logboeken, eten wat aperitiefhapjes en trekken nadien naar een restaurant in de buurt. Tijdens het eten overlopen we nog eens de dag en we zijn al druk aan het plannen over welke duikstekken we volgende week zouden doen 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.