13-03-2016 Winterduik Ekeren

Na een veel te lange winterstop mochten we eindelijk ons duikpak van onder het stof halen! Automaten werden deze winter geserviced en vorige week getest in het zwembad, maar nu was het tijd voor het 'echte' werk... of duiken 😉 Er was goed weer voorspeld, lees: zon, droog maar koude wind. Dus ging de tent mee, die zorgde voor bescherming tegen de wind, we namen soep mee, altijd goed na een koude duik en hotdogs waren ook voorzien, want van duiken krijg je honger 😉

Na het opzetten van de tent, maakten we ons klaar. Nu de eerste keer na een langere stop, duurt dat allemaal wat langer, maar het ging zondag toch wel heeeel traag. Ik denk dat we er ongeveer een uur over hebben gedaan om ons compleet klaar te maken. Plezier hebben we ondertussen wel gehad: Marleen kreunde bij het besef vh vergeten aandoen van haar bretellen na het dichtritsen van haar droogpak, ikzelf had last om in de 'voeten' van mijn droogpak te geraken, Joeri bleef hangen in de nieuwe nekseal van zijn droogpak en Stijn had moeite met zich aan te kleden door het lachen. Uiteindelijk lagen we dan toch in het water en we vertrokken voor een heerlijk, relaxe duik van ongeveer een half uur. Het water was koud (6°C) maar helder en onderweg kwamen we nog een zoetwaterkreeftje tegen. Genieten hebben we gedaan, want zo zwevend genieten van de stilte onder water, het werkt toch rustgevend en ontstressend.

Na de duik installeerden we ons in de zon en genoten van de lekkere erwtensoep met spekjes en korstjes en de tomatensoep met balletjes. De hotdogs met zuurkool en ketchup of mosterd waren super lekker.

Het was genieten om zo nog eens op stap te zijn met duikvrienden, we kijken dus al volop uit naar de Openingsduik in april!

Foto's Winterduik Ekeren

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.