04-06-2017 Stavenisse en Strijenham

Het weer is in de duiksport heel belangrijk, ook al duiken we onder water 😉 De wind speelt daarin een grote rol. Is het water warm, maar de boventemperatuur wat fris, dan is het leuker om in droogpak te duiken, want je omkleden aan de waterkant kan dan er dan toch voor zorgen dat je het nog een tijdje koud hebt na de duik. Als je natpak tussen 2 duiken door wat kan drogen, dan is de 2e duik ook aangenamer. Je krijgt het dan minder rap koud tijdens die 2e duik. Het aantrekken vóór de 2e duik is dan ook beter te verdragen 🙂

Vandaag was er een sterke wind, voordeel: natpak snel droog tss de duiken, aan- en uitkleden toch iets frisser! Dirk en Joeri doken nat, Ann, Marleen en Sabine doken droog vandaag. Niemand had kou onder water, maar zoals gezegd, boven water afdrogen en terug aankleden, dat gebeurde dan iets sneller als anders 😀

De duiken waren vandaag ook iets uitdagender: in Stavenisse zat er een goeie stroming, waardoor het meedrijven vanaf de helling heel vlot ging. Terugkomen was iets gemakkelijker, tegen de stroming in, dan kon je relax palmen en toch veel zien. Het werd dan ook een prachtige duik:  grote zeenaald, baby snotolf, baby pitvis, galatheakreeftjes, paar grote kreeften, heremietkreeften en hooiwagenkrabben konden we volop bewonderen.

We besloten te lunchen in Strijenham, aangezien je daar toch iets meer verscholen zit achter de dijk op de parking. Dirk en Ann kregen uitleg v Joeri over de duikstek en daarna maakten we ons klaar voor de 2e duik. Het eerste stuk gingen we tegenstroom duiken en de 2e helft vd duik kwamen we met de stroom mee terug. Deze keer was er echter heel veel stroming in Strijenham, tegenstroom duiken was enorm vermoeiend. Maar we konden genieten vd prachtige anjelierenvelden, er stonden er enorm veel bij elkaar, zowel witte als oranje: echt prachtig! Op de zandvlakte zagen we een sepiola en garnaaltjes. Tussen de oesters kwamen we een paar grote kreeften tegen en in de fuiken zagen we nog kreeften en ook 2 palingen.

Na de 2e duik genoten we nog ve aperitief op de parking en daarna trokken we naar een restaurant in Tholen. Ann trakteerde een aperitief daar en we konden onze duikdag nog eens nabespreken. Zowel in Stavenisse als in Strijenham was er meer stroming dan we gewend zijn daar, maar toch konden we weer genieten van al het moois dat er te zien is in de Oosterschelde.

Foto's: Foto's Stavenisse en Strijenham

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.