05-11-2017 Todi

Op algemene aanvraag van onze jeugdige leden trekken we deze zondag naar Todi. Dit is eigenlijk een grote aquarium waarin je mag duiken 🙂

Onze laatste training voor Todi is een persluchttraining en daar worden alle skills nog eens geoefend, zodat het duiken in Todi relax kan gebeuren. Bril klaren, automaat terughalen, drijfvermogen oefenen, allemaal oefeningen die we zoveel mogelijk herhalen, zodat we tijdens het duiken vooral kunnen genieten!

Je krijgt 2u de tijd om je te omkleden, klaar te maken, set in elkaar te steken, te duiken en erna te douchen. Dat is ruim voldoende om toch een mooie duik te maken daar. Aangezien het de eerste keer was dat we er waren, hebben we beetje moeten zoeken welk materiaal waar stond, maar er waren medewerkers genoeg om je te helpen.

De temperatuur vh water was een aangename 22°, met een enkele 7mm en kap heb je zeker geen kou. Onderwater is er veel te zien, heel veel vissen, veel soorten vissen ook, baarsachtigen zoals de frontosa, protomelas taeniolatus, paraneetroplus, citroenbaars, ... We zagen ook een 'ruitenkuiser': een zeilvin pleco, een aalvis, pangasius, tilapia en nog zoveel meer. Er zijn schuilplaatsen voorzien voor vissen en zeker ook voor de kleintjes, er waren 100en kleine visjes die zich konden verschuilen in steenkorven, heel leuk om te zien!

Iedereen was heel enthousiast na deze duik, onze logboeken vulden we in terwijl we wachtten op ons eten. Want zoals altijd, van duiken krijg je honger, dus samen nog gezellig nagenieten hoort er ook bij 🙂

Foto's: Foto's Todi

Film: Film Todi

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.