20-08-2017 Kempervennen

Kempervennen = home of the big momma

Deze plas staat dus gekend voor zijn meervallen, volgens de instructeurs ter plaatse zouden er 23(!!) in het meer rondzwemmen. Dus wij wouden die toch eens gaan zoeken... De plas bevindt zich in Centerparcs De Kempervennen, het diepste punt is ongeveer 14m. De meeste objecten liggen tussen 4m en 9m, je vindt er een paar boten, betonnen riolen en veel boomwortels. Deze laatste zijn wel heel mooi als de zon schijnt, dan speelt het licht ertussen, wel de moeite om te zien.

Er zijn ook 2 drijvende eilandjes, onder deze eilandjes schuilen de meervallen graag. Joeri en Sabine zagen juist eentje terug 'thuis' komen, maar door de meerdere duikers ter plaatse op dat moment, zwom ze terug weg. Het was nog niet Big Momma, maar toch ook al een 2m lang exemplaar. Onder het eiland school ook een snoek, deze liet zich mooi filmen 🙂

Marleen en Dirk zagen spijtig genoeg geen meerval tijdens de 1e duik. Na deze duik kwam Ann ons ook gezelschap houden. We lunchten gezellig samen op het leuke terras en daarna dook Ann ook mee. Marleen en Dirk konden deze keer wel een meerval aanschouwen, maar Joeri, Ann en Sabine zagen tijdens de 2e duik geen.

Een ontmoeting met de meerval is super om mee te maken, maar als je ze niet tegenkomt is het toch wat een saaie put. Hopelijk worden er de komende jaren nog meer objecten afgezonken, zodat de duikers ook meer verspreid het meer kunnen verkennen. Wij kijken er al naar uit!

Video : https://youtu.be/b8EUH4j4m9Y

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.