24-09-2017 La Gombe

La Gombe = steurenparadijs 🙂

La Gombe is één van de mooiste putten gelegen op Waals grondgebied. Er liggen verschillende objecten in het water: tank, buizen, silo, straaljager, boten, ... maar de topper blijft toch nog altijd de safety-stop doen tussen de vissen. Vooral de steuren komen heel dichtbij, maar ook de karpers, stekelbaarzen en voorns komen talrijk voor en hebben geen schrik van de duikers.

Nicholaas voorzag ons van lekkere ontbijtkoeken, Joeri regelde de inschrijving en betaling en de rest kon al van bovenaf de put, het plan en de maquette bekijken. Voor Jurgen, Robin en Stijn was het de eerste keer duiken hier. Nicholaas was hier één keer geweest, hij ging samen met Stijn op verdere ontdekking. Sabine nam Jurgen mee en Joeri dook samen met Robin. Marleen en Patrick genoten samen van de minder gekende hoekjes. We kwamen elkaar op het einde van de duik tegen bij de vissen, dat is altijd plezant om iedereen te zien genieten.

Tussen de duiken konden we genieten van een lekkere appeltaart die Ann meebracht. Lunchen deden we op de parking en afspraken werden gemaakt voor de 2e duik.

Tijdens de 2e duik bleven Robin, Marleen en Sabine uit het water. Joeri liet Jurgen de tank nog zien en de schietstoel. Patrick en Ann gingen tijdens de 2e duik het huisje verkennen dat er nog staat. Een uur duiken vliegt zo voorbij!

Na de 2e duik hebben we onze logboeken ingevuld onder een stralende zon op het terras met een lekker drankje erbij. Er werd nog eens overlopen wat we allemaal hadden gezien en de lachende gezichten zeiden genoeg, iedereen vond het een superduikdag!

In Lillé gingen we dan samen eten. Dé specialiteit is steak pavé. Op een hete steen wordt een steak gelegd die dan zo aan tafel wordt gebracht. Je kan dan zelf je steak verder bakken. Samen met de verse frieten is dat de perfecte maaltijd na een duikdag.

Foto's: La Gombe

Video: La Gombe

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.