02-09-2018 Ekeren Rescue oefeningen

Vandaag deel 2 van de rescue opleiding van Koen.
Omdat de rest van de clubleden andere dingen te doen hebben, zijn we vandaag maar met 3 aanwezig nl. Koen en zijn instructeur Patrick en slachtoffer Marleen.
Er was weinig volk op de parking en de zon stond te stralen aan de hemel, dus het belooft een leuke dag te worden.
Na een uitgebreide briefing van Patrick kunnen we te water gaan en het laatste deeltje afwerken van de oefeningen: het zoeken naar een vermiste duiker en deze veilig bovenbrengen en naar de kant begeleiden en natuurlijk uit het water halen.
Koen heeft deze oefening zeer goed uitgevoerd. Op het einde was het slachtoffer veilig en wel op het ponton, enkel het trimjacket had iets te weinig lucht en ging de dieperik in. Kan gebeuren natuurlijk, als je slachtoffer maar veilig uit het water is, dat is nog altijd het belangrijkste! 🙂 Het trimjacket is uiteindelijk door Patrick veilig en wel gered. 😉
Voor het slachtoffer Marleen was dit eens een goeie opfrissing van de skills, zeker omdat een slachtoffer met een droogpak toch net iets moeilijker hanteerbaar is dan één met een neopreen pak aan.
Na de oefening is het tijd voor de funduik, Patrick is gestart en enkele minuten later krijgt Koen de opdracht verder te navigeren, wat hij zeer goed gedaan heeft. Hij heeft met zijn buddy’s een mooi toertje gedoken en we zijn samen aan het ponton boven gekomen. Af en toe natuurlijk gestopt om enkel mooie vissen te bewonderen! Ook de waterplanten stonden er mooi bij door het zonlicht.
Aangezien er weinig duikers waren, was het zicht heel goed.
Koen is dus geslaagd en daar horen drank en hapjes bij. Omdat we niet met elkaar afgesproken hadden, hadden zowel Patrick als Marleen een fles mee. We hebben op het gemak er eentje gedronken tijdens de debriefing van Koen zijn rescue opleiding en het is laat geworden voor we terug huiswaarts zijn gekeerd. Het was plezant nagenieten op de parking! 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.