08-07-2018 Zoetersbout en Dreischor Frans Kokrif

Duiken op Tholen vinden we super, maar af en toe eens uitwijken, moet ook kunnen 😉 Dus vandaag duiken we op Schouwen-Duiveland. Zoetersbout is een prachtige, relaxe duikstek in de Oosterschelde. Er is hier heel veel leven, veel begroeiing en het zicht is meestal goed. Vandaag is het niet anders! De zon is ook van de partij, waardoor de kleurenpracht onderwater nog beter tot zijn recht komt. Geert, Marleen en Dirk duiken samen, want Joeri wil graag filmen onderwater, dus duikt hij samen met Sabine.

We zien weer eens een ander landschap, met meer anjelieren en kleurrijke sponzen. De kreeften proberen zich weg te steken in de soms te kleine openingen. We zien nog een noordzeekrab, vele garnalen, mini-botervisjes (zo schattig!), een bruine plooislak en zoveel meer.

Lunchen doen we ook op deze duikstek, terwijl het lekker ruikt naar de BBQ van andere duikers 😉

De parking v Dreischor heeft vooraan wat vrije plaatsen, dus dat is een meevaller. De klim over de dijk is hier zwaar door de stijle trap, dus hoe dichter we staan, hoe leuker natuurlijk. Op deze parking is er ook een vulautomaat, dus wat extra lucht bijblazen voor extra veiligheid is heel gemakkelijk zo.

Vlakbij de steiger liggen er in het water heel veel reefballs, deze zijn heel mooi begroeid en doordat deze ondiep liggen, kunnen de zonnestralen het onderwaterleven echt mooi maken. Ook hier weer verschuilen een aantal kreeften zich tussen de reefballs. We zien massa's garnalen dansen in het zonlicht, krabben vliegen van hier naar daar. Grondels steken zich weg in de lege oesters en dan kunnen ze zo komen piepen om te zien of het 'gevaar' is geweken: zalig! We zien iets zwemmen over de bodem dat er toch net iets anders uitziet dan een grondel, na de duik zoeken we deze vis op en ontdekken dat het een puitaal is. Weer iets om af te checken uit de lange lijst van mogelijke dieren die te zien zijn in deze mooie wateren. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.