14-10-2018 La Gombe

Normaal gezien trekken we altijd eind september naar La Gombe, maar aangezien het voltallige bestuur op verlof is dan, verschuiven we deze uitstap naar half oktober. De kans op goed weer verkleint enorm daardoor, maar voor één keer moeten we het zo maar oplossen. Niemand had dan ook verwacht dat we half oktober zonnecréme gingen moeten meenemen 😉

De droogpakken worden ook weer uit de kast gehaald, want het water zal wel koud zijn zeker...?! We spreken iets later af op de parking, maar het is er toch nog rustig bij onze aankomst. We schrijven ons in en beginnen te zweten wanneer we ons klaarmaken om te water te gaan 🙂 Het water brengt echt verkoeling: zaaalig! En toch is het niet koud, op een diepte van 20m is het nog altijd 18°C, zelfs op 30m is het amper een graad kouder. We hebben Nederlandse vrienden op bezoek, die met ons meeduiken. Con en Hans vormen een buddypaar, Jurgen gaat mee met Marleen, Robin met Joeri, Koen met Patrick en Pieter met Sabine. De zichtbaarheid is goed en we komen allemaal een resem objecten tegen onder water: de zeilboot, tank, straaljager, doorzwembuizen, grotjes, beelden, ... En op het einde van de duik genieten we allemaal samen van de "vissoep": steuren, karpers, rivierbaars, voorn, barbeel passeren allemaal op de helling onder het platform. Dit is genieten!

Lunchen doen we samen op de parking en al snel is het weer tijd om ons klaar te maken voor een 2e duik. Ondertussen staat de parking vol en ook onder water is het drukker. De zichtbaarheid is nu ook minder, maar we genieten nog altijd volop. Deze keer zien we ook ondieper meer objecten: schietschoel, vazen, kleine bootjes, spiegel, buizen, ... . Uiteraard spenderen we ook nu weer wat tijd aan de helling bij de vissen.

We vullen onze logboeken in bij een drankje in de kantine, dan komt er nog eens naar boven wat we allemaal hebben gezien, wie op welke diepte wat heeft gezien, dat de steuren echt wel tot tegen je duikbril komen zwemmen, dat je ze niet mag aanraken, maar dat ze zelf over je handen glijden en om een aanraking vragen.

Deze dag sluiten we ook deze keer weer af met een steak pavé in Lillé.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.