20-12-2018 Laatste zwembadtraining

Een week vóór deze training geven Lino en Geert aan dat zij de laatste training willen organiseren. Tijdens de voorlaatste training willen ze al wat oefenen en we zien allerhande attributen in het water verdwijnen... we vragen ons al af, wat gaat dat worden :p

Een paar dagen op voorhand krijgen we als bestuur een summiere uitleg, maar niet teveel, want ook voor ons willen ze het een verrassing houden. Het maakt ons alleen maar nieuwsgieriger 😉 Maar ook practisch gezien moet alles wat in goede banen worden geleid, dus we vragen wel al wat nodig is voor deze training, zodat we op zijn minst kunnen meehelpen met de voorbereiding.

Er hangt een Kerstverhaal vast aan deze training, dus in de cafetaria wordt dit voorgelezen door Geert. De sfeer zit er al direct in! Lino geeft nog wat instructies mee betreffende veiligheid, want ook al is het de bedoeling om veel plezier te maken, dit is uiteraard het belangrijkste.

Er worden verschillende flessen met automaat onder water verspreid, hoepels met lood zien we overal opduiken, of liever, onderduiken. Ook de rolstoel gaat onder en de grote drijvende band wordt ook in het water gesmeten. Er liggen nog drijvende stukken aan de kant, een koord verbindt een gans parcour.... Het belooft alleszins leuk en uitdagend te worden.

We worden in groepjes verdeeld, ieder groepje heeft een Kerstman en de Kerstman moet zijn Noorderlicht terugvinden. Onder water wordt de Kerstman verder geduwd met de rolstoel, we moeten drijvers meenemen onder water en door hoepels duiken en bij luchtgebrek kunnen we ademen aan flessen.

Voor sommige van onze leden blijken deze oefeningen niet altijd evident te zijn, maar onder het motto, alles mag, niets moet, worden sommige oefeningen een beetje aangepast. Hoofdzaak is dat iedereen er plezier aan beleeft en dat er toch word getraind. Iedereen is het erover eens, het is een superleuke training en fysiek voel je dat je hebt getraind.

We sluiten dit jaar af in De Bokaal en drinken gezellig samen op een even leuk nieuw jaar met veel plezier, veel gelach en uiteraard leuke duiken!

Foto's: Foto's laatste zwembadtraining

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.