01-05-2019 Ekeren opleidingsduik

De opleidingsduiken volgen elkaar op in deze periode, Silke werkt haar AOW af en Thomas is aan de beurt voor zijn eerste 2 buitenwaterduiken. Tante Sabine en nonkel Joeri zijn er ook bij voor de nodige assistentie (of in de weg lopen van de instructeur ;)) en wat onderwaterbeelden van Thomas.

Tegen dat Joeri, Sabine, Thomas en papa Michael aankomen, komen Stijn en Silke al uit het water. Silke heeft net haar navigatieduik afgewerkt en mag zich nu een AOW-duiker noemen: proficiat!

Het mindere nieuws is dat het zicht nog altijd slecht is en het water nog 'koud'. Dat 'koud' valt op zich wel mee, aan de oppervlakte is het al 15°, iets dieper komen we aan 13°. We spreken uiteraard niet over de put hier 😉

Thomas kan niet wachten om erin te vliegen, binnen de 5 minuten heeft hij zijn pak, botten en handschoenen aan en zijn materiaal zit nog niet in elkaar 😉 Efkes temperen hier, materiaal in elkaar steken hoort ook bij de voorbereiding natuurlijk. Dat lukt allemaal goed en tante en nonkel moeten zich haasten om ook op tijd klaar te zijn. We wandelen allemaal naar het water en gelukkig zijn Michael en Silke er om wat te helpen met het aantrekken van de vinnen, handschoenen en bril. In het begin is dat toch allemaal wat wennen. Tijdens de eerste oefeningen probeert Joeri in het slechte zicht wat te filmen, deze verlopen allemaal heel vlot. Tijd om instructeur en leerling wat ruimte te geven, wij verkennen de rest van Ekeren even. Aan de kant begint het groen al wat te schieten, maar voor de rest is het allemaal nogal doods. De poelslakken van 2 weken terug hebben zich verstopt en voor de vissen is het nog wat te vroeg. Na 45 minuten houden we het voor bekeken, Ekeren moet nog beetje ontwaken uit de winterslaap volgens ons.

Stijn en Thomas komen wat later ook uit het water, de eerste 2 duiken voor het OW-brevet zitten erop. Alles is vlot verlopen, ondanks het slechte zicht heeft Thomas er toch van genoten. Tante en nonkel zijn al fier op deze prestatie! 🙂

Na de duik worden de logboeken ingevuld, we smullen ook nog van een lekkere amandelcake ondertussen.

Film: Film opleiding Thomas

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.