01-09-2019 Ekeren

Vandaag staat het duiken in het teken van testen: Ann heeft al weken niet gedoken en komt testen of het nog lukt (grapje!), Heinz, schoonbroer van Dirk, heeft al jaren niet gedoken en heeft wat problemen met zijn oren, dus hij komt testen of hij kan klaren, Joeri heeft een nieuwe wing en wil deze testen en Sabine duikt voor de eerste keer met haar semidroogpak, dus ook dat is weer een test 🙂 Marleen is hierbij assistent en Robin VH wil wat ervaring opbouwen na het behalen van zijn OW-brevet.

Het is redelijk druk op de parking van Ekeren, maar niet zozeer van duikers, die zijn er ook wel genoeg, maar geen overrompeling, maar eerder omdat een groot stuk is afgezet voor promotie van fietsmateriaal. Iedereen heeft wel een mooi plaatsje kunnen vinden en we beginnen met de opbouw van onze set. Joeri, Sabine en Robin duiken samen, Marleen en Ann ook en Dirk duikt samen met zijn schoonbroer Heinz. Vrouw en dochter v Heinz zijn erbij om te supporteren, dus we zijn met een leuke bende.

Als we klaar zijn, gaan we allemaal te water. Heinz heeft toch 3 minuten nodig om 3m te zakken, dus echt ideaal is het (nog) niet. Maar erna verloopt alles toch goed. Joeri gebruikt een volledige duik om zijn wing beter aan te spannen, beetje links prutsen, beetje recht prutsen 😉 Ondertussen genieten we allemaal volop van de vele scholen baarsjes, sommige worden achterna gezeten door grotere soorten die echt jagen in de scholen. De scholen komen zich soms wegsteken achter ons, zodat hun grotere soortgenoten ze niet kunnen opeten, aangezien deze niet dichterbij durven te komen. Marleen en Ann bewonderen ook nog wat snoekjes en Joeri schrikt op door een vogel die opeens, op 3m diepte naast hem verschijnt, om ook te jagen op de kleinere baarsjes. Het zonlicht schijnt mooi door het groen en na een uur duiken eindigen we allemaal ongeveer tegelijk aan de trap terug.

Op de parking genieten we nog na met koffiekoeken, getrakteerd door Ann en met een glaasje cava en wat chips, getrakteerd door Marleen.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.