05-05-2019 Oesterdam en Strijenham

Binnen een paar weken gaan we op weekend, dus 't is de moment om een beetje te oefenen met zoutwaterduiken 😉 Shona, Pieter, Patrick, Dirk, Marleen, Joeri en Sabine besluiten om eens te kijken hoe het zit met het onderwaterleven in Oesterdam en Strijenham. We spreken af om 9u op de parking v Oesterdam en verwachten een overrompeling, maar niks is minder waar! Zalig, eens duiken in mei met niet teveel volk 🙂 Sepia's zijn hier al gezien, maar niet overvloedig, dus we zullen geluk moeten hebben. We besluiten om zeker al eens te passeren aan het platform, dat is altijd mooi om te bekijken. Het zicht is niet echt schitterend, maar heel slecht is het ook niet, tenzij je wat in het stof van een ander buddypaar zit natuurlijk :p We zien kreeften, zeenaald, heremietkreeftjes, krabben die volop smullen van de overvloed aan kwallen, mooie slibanemonen, garnaaltjes en zoveel meer. Joeri en Patrick hebben zelfs het geluk om een sepia te bewonderen! Dat is dus echt een topduik!

De flessen worden gevuld en we rijden door naar Strijenham, in de hoop dat de wind daar iets minder voelbaar is, want amai, die is echt wel heel koud. Toen we van het water naar de auto stapten, kregen we zowaar nog een hagelbui over ons! Marleen en Sabine dachten eraan om direct iets te gaan eten en erna gewoon naar huis te rijden 😉 De rest wil echt wel duiken, dus we bijten door! Gelukkig, want tijdens de lunch komt de zon erdoor en is het toch wat genieten. Dirk heeft het nog koud, dus besluit de 2e duik over te slaan. Marleen neemt Pieter mee, Sabine en Shona gaan samen te water en Patrick en Joeri duiken ook weer samen. Het zicht in Strijenham is echt megaslecht, serieus bloei onder water, maar we kunnen er door kijken en toch genieten van de prachtige anjelieren hier. Er is wel wat stroming, dat maakt de duik er niet gemakkelijker op, maar we genieten er toch allemaal van. Sabine en Shona komen een grote zeenaald tegen, die zijn toch wel indrukwekkend. De velden anjelieren bekoren iedereen en we komen dan ook allemaal met een glimlach uit het water, ondanks het slechte zicht.

Na de duik worden de logboeken ingevuld, in het zonnetje, met al minder wind, het is echt plezant om daar te zijn dan. Hopelijk volgen er dit duikseizoen nog zo veel momenten...

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.