08-08-2019 Ekeren nachtduik

Vergeleken met de vorige nachtduik zijn de temperaturen menselijk, dus het klaarmaken voor de duik is deze keer wat minder puffen en zweten. We wandelen even tot aan het water om een parcour af te spreken. Patrick S en Gino mogen kiezen, duiken ze samen of splitsen ze zich op en gaat er iemand mee met Sabine en iemand met Joeri.... Ze kiezen ervoor om met ons 4 gezellig samen te duiken, zodoende kunnen ze meevolgen op hun kompas om het dan volgende keer zelf te doen 🙂

We maken ons niet te snel klaar, want we willen niet te vroeg in het water liggen. Een nachtduik mogen we hier jammer genoeg niet maken, maar wel een schemerduik. Ook dan komen de jagers al uit hun schuilplaatsen en kunnen we ze bewonderen.

We willen ongeveer een uur duiken, dus gaan we eerst naar rechts om verderop de put over te steken. We zien een afgebakende zone van GUE duikers waar ze waarnemingen doen en we zien ook nog het standbeeld van een engel. Iets verderop steken we de put over en aan de overkant staat een reuzekonijn. Jammer genoeg is hij kapot, maar we hopen erop dat er een andere wordt geplaatst. We zigzaggen door het groen en vinden vele kleine snoekjes, scholen met baarzen, klein en groot. Helemaal links in de hoek zien een grote snoek en Gino spot ook nog een karper. Op weg terug naar het platform komen we een 2e grote snoek tegen, maar deze spurt nogal snel weg. Na een uur duiken komen we aan de berg stenen en grote vaas die aanduiden dat we aan het platform zijn. Deze duik was echt relax en gaf echt een rustgevend gevoel.

We vullen de logboeken in bij een glaasje cava en wat chips en er wordt nog serieus wat bij gebabbeld 😉

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.