14-07-2019 Oesterdam en Sint-Annaland

Zondag duikdag en waar kan dit beter doorgaan dan in zeeland?! Zijn er vandaag bij: Joeri, Sabine, Xavier, Eva, Vera, Robin, Jurgen, Dirk, Gino en Marleen. Frank komt in de namiddag met zijn motor voor Sint-Annaland en supporter aan de kant vandaag is Heidi. 

De eerste duik van de dag is Oesterdam. Dit is en blijft een mooie en relaxte duikplaats, waar je buiten de kentering kan duiken. Deze duikstek is door alle aanwezige duikers al gekend, dus plezant om de dag te starten. Buddyteams worden ingedeeld en iedereen begint zich klaar te maken om te gaan genieten van het onderwaterlandschap. Het zicht is goed, de watertemperatuur is aangenaam en na de duik zie je alleen maar gelukkige buddyparen uit het water komen.  Zandvlakten worden hier afgewisseld met begroeide plaatsen waar je kreeften, krabben, grondels, harders en veel hooiwagenkrabben kan bekijken, er worden zelfs als baby-sepia's gezien! 🙂

We beslissen om te lunchen op de parking van Sint-Annaland maar voor we daarheen rijden gaan we onze flessen vullen in de Deehoeve.  

De tweede duik van de dag is Sint-Annaland. Dit is een meer uitdagende duik, omdat je rekening dient te houden met het getijde en er af en toe een klein beetje stroming kan zijn. Voor enkele duikers is dit een plaats die ze een eerste keer doen, dus wordt een wandeling gemaakt naar het strandje waar Sabine de briefing geeft. Te water gaan doe je langs het strand en vandaag dien je wel wat extra aandacht te hebben voor de boten die vrij dicht tegen de duikplaats komen. De kentering is HW om 14u55 en er is afgesproken aan de auto te vertrekken om 14u15. Iedereen is ruim op tijd klaar, dus we zijn net iets te vroeg in het water, zodat we nog een klein beetje stroming hebben. De bodem is hier weelderig begroeid en je ziet veel krabben, kreeften, garnalen en grondels die zich tussen de oesters bevinden en soms ook een zeedonderpad. Speciaal hier zijn de gele sponzen en de wieren in vele mooie tinten van lichtbruin tot oranje. Deze duikplaats is door zijn variatie aan onderwaterleven één van de mooiste uit de omgeving.

Na een duik van ongeveer een uur komen alle buddyteams uit het water en zijn ze het unaniem eens, dit is een mooie duikplaats en zeker voor herhaling vatbaar. De après duik doen we op de parking, zakken chips en koekjes gaan rond. De duik wordt uitgebreid besproken en logboeken worden ingevuld. Nadien rijden sommige duikers huiswaarts en andere gaan genieten in een restaurant in de buurt. 

Zondag duikdag, weer een leuke manier om een zomerse zondag door te brengen. 🙂

Foto's: https://photos.app.goo.gl/EY8wc3aRNoZFfnp39

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.