18-08-2019 Boschmolenplas

Op zaterdag moeten we eens nadenken en napluizen of de regen van zondag te doen is of niet... Jurgen vraagt zich af of de duik doorgaat, hij post er een weerbericht bij en dat voorspelt alleen regen in de voormiddag, dus na onze eerste duik zou het droog moeten zijn... Sabine kijkt nog andere bronnen na en deze voorspellen allemaal beetje hetzelfde, dus gaan we ervoor! (we zijn dan ook geen 'platte zjatten' he!)

Op zondag gaan Dirk en Marleen langs bij Sabine en Joeri, Thomas gaat nl ook mee duiken en 3 personen + duikgerief voor deze 3, dat gaat echt niet in 1 auto... Dus zo wordt er om 8u op een zondagochtend al volop gezeuld met duikgerief 😉 We kunnen rond 8u15 vertrekken en onderweg hebben we geen droog moment gehad, de regen blijft maar komen. Hopelijk valt het aan de plas wel mee...

Aan ieder nadeel schuilt ook een voordeel, er is amper volk op de parking en we kunnen dus dicht bij de 2 instappen parkeren. We komen bij elkaar in de kantine om de duikkaart van de plas te bekijken en ieder buddypaar stippelt een route uit. Er wordt ook overlegd met degenen die er vorig jaar hebben gedoken, kwestie om uit te vissen wat leuk is en wat we zeker moeten bekijken. Joeri filmt vandaag, dus Dirk neemt de navigatie op zich. Patrick en Gino trekken er samen op uit, Koen en Jurgen, Marleen en Pieter, zodat deze wat kan oefenen met navigeren en dan Sabine en Thomas. Ondertussen blijft het regenen en het wordt puzzelen om zo droog mogelijk ons pak aan te trekken, of vooral om te proberen om onze onderpakken droog te houden en onze kleren ook. Het lukt voor iedereen min of meer en we gaan te water. Gino heeft materiaalpech, zijn manometerslang ontploft terwijl hij in het water staat, iemand doet snel zijn kraan toe en Gino keert terug naar de parking. Patrick duikt mee met Jurgen en Koen. Gelukkig kan Gino een nieuwe slang laten installeren en hij zoekt nieuwe buddies om met mee te duiken. Hij heeft geluk, een groep van Aalst is er ook en hij mag bij hun aansluiten. We zien allemaal boten, staketsels, een vliegtuig, de sloep, palen, banden, buizen, ... waartussen dan verschillende vissen zitten: snoek, veel scholen baarzen, zwartbekgrondels en heel veel kleine zoetwaterkwalletjes.

Na de duik is het weer iets beter en we kunnen lunchen op de parking. Voor de 2e duik wordt de duikkaart terug bestudeerd en iedereen kiest een bepaalde route, maar als startpunt wordt door iedereen toch Kevin gekozen 😉 Sommigen vinden Kevin, anderen missen hem op een haar na, er is nl nogal wat stof in de buurt van deze grote trekpleister. Alleszins wordt er weer vanalles gezien: beelden van mannen en vrouwen, een getraliede maagd, een fontein, een groot staketsel waarin zich een grote snoek schuilhoudt, karpers, nog snoeken en vooral veel scholen baarzen.

Als iedereen zich heeft omgekleed, worden we allemaal getrakteerd op 2 lekker cakes, gebakken door Marleen. Logboeken worden ingevuld, de routes worden nog eens overlopen op de kaart (waar ging het mis, wat hebben we gezien en hey, wij zagen dingen die niet op deze kaart staan) en zo is iedereen toch blij met deze leuke dag. Als afwisseling is dit meer toch echt wel een aanrader, jammer dat het zover rijden is.

https://photos.app.goo.gl/b9KQou4XD9ePGsT69

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.