28-04-2019 Ekeren opleidingsduik

Zondag zijn we met een klein groepje in de pletsende regen gaan duiken. Stijn, Marleen, Jorden en Stijn waren aanwezig.
Stijn had opleidingsduik met een leerling Stijn en Marleen was mee om buddy Jorden te begeleiden voor zijn eerste open water duik na de opleiding.
Toen we om 9 uur op de parking van Ekeren aankwamen waren we blijkbaar de enige die zo vroeg zijn opgestaan om te genieten van de natte onder- en boven waterwereld.
We hebben effe bijgepraat en zijn aan de slag gegaan, spullen in elkaar steken, instructeur Stijn zorgde voor zijn Stijn en Marleen voor Jorden.
Eerst heeft Stijn de uitleg gegeven wat hij verwachtte van Stijn en samen met Marleen heeft hij dan briefing gegeven wat er van Jorden verwacht werd voor een eerste duik.
We stonden alleen op het ponton en we dachten, niemand is ons voor geweest, dus het zicht zal wel goed zijn.
Toen we in het water sprongen en eventjes ons hoofd onder staken zagen we het, dit zou een uitdaging worden, enorm slecht zicht. Tot –4 m ging het nog een beetje, maar eens je dieper ging, was het licht helemaal uit. Je zag gewoon mist in het water.
Toch hebben beide teams genoten van het zwevende gevoel in het water en ook heeft iedereen een snoek gezien.
Na 42 minuten zijn Jorden en Marleen boven gekomen en het mag gezegd, Jorden heeft het goed gedaan, een eerste duik in zulke omstandigheden is niet zo simpel! Een kwartiertje later waren ook Stijn en Stijn van de partij.
Stijn is geslaagd voor zijn praktische proeven. 🙂
Ook de parking stond ondertussen vol, dus we waren blij dat we er van de eerste waren, want zoveel volk zal de zichtbaarheid nog slechter gemaakt hebben.
Toen kwam uitdaging twee, namelijk je proberen droog aan te kleden, want het was redelijk hard beginnen regenen.
Nadien hebben we samen onder het afdak van de kangoo van Marleen genoten van warme chocomelk met slagroom en cake met chocolade. Drie vierde van de cake is in de hongerige buikjes verdwenen, want duiken in deze omstandigheden verbruikt veel calorieën die we moeten aanvullen.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.