29-08-2019 Oesterdam nachtduik

Naar deze nachtduik kijken we uit, zo eind augustus zijn de baby sepia's zo rond de 10 cm en kan je ze gemakkelijker zien. Meestal kom je er meerdere tegen op 1 duik. Ook nu spreken Patrick, Gino, Sabine en Joeri weer af om samen te duiken. Alleen heeft Sabine deze keer een microbe te pakken en kan zij door ziekte niet meegaan. Nu is het uiteraard Joeri zijn toer om haar te swanjeren en dus moeten Patrick en Gino er weer als duo op uit.

Ze besluiten om niet té laat te water te gaan, zodat ze niet in het pikkedonker boven komen. Ze hebben hier nog maar een aantal keren gedoken en het is de eerste nachtduik op deze plek. Veiligheid boven alles! Er wordt nog eens gebeld met Sabine voor wat extra tips en zodoende zijn ze er extra klaar voor.

Ter plaatse op de parking horen ze andere duikers uit om te weten hoe de zichtbaarheid is onder water en dan maken ze hun klaar om zelf eens te gaan zoeken naar oa de sepiatjes. Ze zwemmen eerst wat uit om langs de helling wat dieper te kunnen gaan en volgen deze dan op hun rechterkant. Ze zien heel wat hooiwagenkrabben op wandel op het zand, heremietkreeftjes, garnalen, grondeltjes en ineens: YES! Sepiaaaa... Prachtig om te zien hoe deze van kleur verandert en zich probeert weg te steken 😉 Even later ook nog een 2e en deze duik is echt al een topduik! Ze komen ook nog een zeenaald tegen, vechtende krabben, slibanemonen en een meloenkwalletje.

Ondanks het gemis van de andere buddies, genieten ze volop van deze geslaagde duik en kijken ze uit naar meer 🙂

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=-sTcJaU5dj0

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.