30-06-2019 Zoetersbout en Dreischor Frans Kokrif

De inschrijvingen voor deze duik stromen binnen 🙂 Zoals afgesproken zijn er een aantal enthousiaste duikers van vorige week die meegaan, ze willen meer zien van al dat moois onder water. Ook deze week zijn er een paar Zeelandontdekkers bij, dus ook nu is het onze missie om hun het mooie Zeeland onder water te laten zien.

Vera, Eva, Xavier, Pieter en Patrick weten ondertussen al hoe het er bij ons aan toegaat. Jorden, Stijn en David zijn de ontdekkers en Marleen, Joeri en Sabine staan met open armen klaar om te begeleiden waar nodig. Lore kon er jammer genoeg niet bijzijn door ziekte, Shona en Pippa komen mee als kantsupporters 😉

Joeri geeft een uitgebreide briefing aan de waterkant en we zijn allemaal enthousiast om te water te gaan. Buddyparen spreken onderling ook nog wat extra dingen af en we kunnen aan de slag. Materiaal wordt in elkaar gestoken, pakken aangetrokken en we begeven ons naar het water. Het zicht valt al bij al mee, tenzij je achter een stofmakend buddypaar hangt 😉 Toch kunnen we veel zien: kreeften, krabben, zeenaalden, noordzeekrab, garnalen, zeesterren, brokkelsterren, kleine steenbolken, grondeltjes met eitjes, ... Ook veel oranje en paarse sponzen kleuren de duikstek. Ook nu komt iedereen met een glimlach uit het water.

We lunchen aan de graskant op deze duikstek en rijden nadien naar Waterworld om de flessen te vullen. Vandaar rijden we dan door naar Dreischor. Ook hier geeft Joeri een briefing van de duikstek, buddyteams beslissen dan of ze links of rechts gaan duiken, hoe diep, hoe lang enzovoort. We ontdekken nu al dat het beklimmen van de dijk pittig zal zijn met als ons materiaal aan.

De steiger is wel gemakkelijk om je vinnen, bril en handschoenen aan te doen, te water gaan gebeurt erna met een commandosprong. Iedereen geniet van de mooi begroeide reefballs, hier is altijd veel leven op en rond te vinden: massa's aasgarnaaltjes, grondels, zeeappels, broodspons, massaspons, spookkreeftjes, hooiwagenkrabben, ... In het zand wordt nog een puitaal gezien, schepjes, een vlokslak, heel veel slibanemonen en op de kant een baby zeedonderpad en een vin! 😀 Blijkbaar is Stijn zijn vin onderweg kwijt geraakt en gelukkig passeren Pieter en Patrick op dezelfde plek en vinden de vin!

Na deze duik genieten we nog wat in de zon op de parking en ondertussen vullen we onze logboeken in. Met een aantal trekken we nog naar Zierikzee om samen de dag af te sluiten met een lekker etentje en ijsje!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.