02-08-2020 Strijenhaven en Vuilnisbelt

Strijenham bedoel je? Die vraag krijg ik paar dagen terug van Marleen en vandaag staan Shona en Pieter ook eerst verkeerd 🙂 Strijenhaven staat niet in 'den' boek, maar is ook een hele mooie, weliswaar ondiepe duikplaats. Je kan dichtbij parkeren en moet enkel de dijk oversteken. Ondanks het ontbreken van een trap dichtbij om te water te gaan, kan je dit toch heel gemakkelijk. Dus na wat uitleg over de duikstek, maken we ons klaar om te water te gaan.

Aangezien het nog niet zolang na laag water is, is het erg ondiep op de plateau, maar deze is daardoor niet minder mooi. We zien er groene wierslakken, krabben, een paling en ook een grote schol. Het duurt een kwartier eer we eindelijk de rand bereiken en de "diepte" induiken tot 5m 🙂 De bodem is hier mooi begroeid met oesters en ertussen zit veel leven. Vele grondels, weer massa's bruine plooislakken, kreeften, kwallen, hooiwagenkrabben en zeenaalden. Langs de rand heb je een veenwandje met overhangen die mooi zijn begroeid met sponzen. De wand zit vol gaten waar je garnalen en krabbetjes kan spotten.

Na meer dan een uur duiken komen we allemaal uit het water. Marleen heeft pech met haar vin, de strap is kapot en dus kan ze jammer genoeg de 2e duik niet mee doen. Ze besluit wel te blijven en foto's te nemen van ons 🙂 Maar zelfs als je niet duikt, is Zeeland prachtig toch?!

Na de lunch vullen we onze flessen bij aan de automaat en trekken dan richting Vuilnisbelt. We maken de wandeling als eens tot aan de duikstek en briefen iedereen. Op de kentering duiken is altijd een beetje spannender, gaat het meevallen qua stroming of niet? Shona en Pieter hebben er zin in en Sabine en Joeri nemen Patrick mee als buddy, aangezien Marleen niet mee kan.

Onderwater is het prachtig: vele velden met anjelieren, oranje en witte, massa's brokkelsterren en vele bruine plooislakken, deze zijn nu echt wel overal aanwezig. We zien grote heremietkreeften, hooiwagenkrabben, zeenaalden, een harlekijnslakje en zelfs een baby sepia! De stroming is erg rustig, dus we kunnen een half uur ver duiken vooraleer te draaien. Na een uurtje komen we juist aan de trap boven en daar staat Marleen ons al op te wachten om onze gelukkige gezichten te fotograferen 🙂

We mogen bij het invullen van de logboeken nog genieten van perencake van Shona en zo wordt een gezellige dag in Zeeland weer afgesloten met een goed gevoel.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.