06-09-2020 Sint-Annaland en Strijenham

We weten niet wat de weergoden voor ons nog in petto hebben de volgende weken, dus we trekken later op het seizoen altijd nog eens naar 2 van onze favoriete duikstekken om ons Zeeland seizoen af te sluiten. En we hebben echt geluk, onderweg ziet het er heel grijs uit, maar in de verte zien we blauwe lucht... zou dat in Zeeland zijn, die streep blauw?? En ja hoor, het weer is schitterend in Sint-Annaland! 🙂

We zijn ietsje te vroeg voor de kentering, dus praten we wat bij. Door corona zien we elkaar na de duiken minder en ook na de training kunnen we niks gaan drinken, dus zo eens bijbabbelen doet deugd 😉

Dirk, Marleen, Joeri en Sabine maken zich klaar en trekken naar het water. Er zijn amper andere duikers aanwezig, dus de kans is groot dat we deze onder water zelfs niet tegenkomen. Wij trekken richting de rand om daarna achter de hoek te duiken, deze plek is nog altijd de mooiste en meest afwisselend qua leven. We zien heel veel zeenaalden, nu zijn ze al serieus gegroeid in vergelijking met de vorige weken. We komen echt hele grote exemplaren tegen. We zien in een grotje van een kreeft een vorskwab zitten, niet evident om deze goed te zien, want die steekt zich echt goed weg. We zien een baby noordzeekrab en verderop zelfs een groter exemplaar, misschien mama noordzeekrab? 😉 We genieten van alle mooie dingen, de zeeappels, zeesterren, garnalen, ... en in het ondiepe zien we nog een baby zeedonderpad weg schieten, wat een schatje!

We lunchen op de parking van deze duikstek, met zicht op de haven. In het zonnetje hebben we echt het gevoel dat we op vakantie zijn. Maar we doen toch ook nog graag een 2e duik en vertrekken na een uurtje dus richting Strijenham.

Ook hier staat er niet veel volk op de parking, tegen dat wij ons hebben klaar gemaakt, komen de andere duikers al uit het water. Ook hier dus de stek bijna voor ons alleen. Het zicht is echt heel goed, meters ver kunnen we zien, dat valt niet zo dikwijls voor op deze stek!

We zien ook hier weer grote zeenaalden, garnalen, kreeften, krabben en ineens beweegt er iets klein, ik zie tentakels de 'lucht' in gaan! Yes, een baby sepia, zo schattig ook! Vooral nog zo klein en al stoer tegen ons doen, we zijn zoveel keer groter dan hem/haar. Zalig! Verderop op de zandvlakte zien we een sepiola en nog wat verder nog eentje! Deze duik is zeker al geslaagd. Tussen de begroeiing zien we veel dansende garnalen, nog een baby sepia en op de zandvlaktes tussenin zien we nog een paar sepiola's.

Na een dik uur duiken komen we allemaal boven met een grote glimlach op ons gezicht. Deze dag was echt een topper!

We vullen onze logboeken nog in, genieten van de appeltaart die Sabine heeft gebakken en overlopen nog eens deze dag. Als dit de laatste Zeelandduikdag is, is deze alleszins super geslaagd!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.