09-05-2020 Ekeren

EINDELIJK! we mogen weer duiken 😀

Vanaf de moment dat er wordt aangekondigd dat er een versoepeling van maatregelen komt en de Put van Ekeren open gaat, worden de agenda's bij elkaar gelegd, gaan buddies te rade bij elkaar of ze samen nog kunnen/ willen duiken en afspraken worden vast gelegd.

Gino en Patrick trekken er de 5e mei al op uit om de put nog eens te verkennen. Sabine en Joeri nemen een dag verlof op 9 mei en Marleen en Dirk gaan de week erna naar Ekeren. We snakken allemaal naar water, duiken, stilte onder water, de vrijheid van zweven, ... naar onze geliefde duiksport dus 😉

Het weer zit mee in deze periode, aangezien het een weekdag is, is het ook nog rustig op de parking en iedereen houdt voldoende afstand. Aangezien het enkel is toegelaten per buddypaar te duiken en clubevenementen niet zijn toegelaten, verloopt het klaarmaken snel en vlot. Geen babbelke dat we op voorhand kunnen doen, er moet geen buddy-indeling gebeuren, geen briefing, gewoon klaarmaken en naar de put gaan. Maar we klagen niet hoor, we zijn al enorm blij dat we mogen duiken!

We zetten onze kap en duikbril op, trekken de vinnen aan en springen in het water. De zichtbaarheid is alvast heel goed! Onderwater zie je het groen ook al goed groeien, dus het is dan ook de moment om op deze plaatsen de scholen kleine baarsjes te zien. Er passeren ook al een paar grotere exemplaren en ook karpers kunnen we bewonderen. Een aantal van ons zien ook nog een grote snoek en iedereen komt dan ook enthousiast boven na hun duik.

We missen na de duik onze vrienden om bij te praten, maar het heeft zo enorm deugd gedaan om nog eens te duiken. We gaan thuis direct die agenda's weer bij elkaar leggen!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.