13-09-2020 Dreischor ‘t gemaal en Dreischor Frans Kokrif

Jippie, het past toch nog voor een aantal leden om nog naar Zeeland te trekken. Ze kiezen Dreischor om te genieten van het Grevelingenmeer. Patrick, Gino en Dirk spreken af aan 't Gemaal voor de eerste duik.

In 't Grevelingenmeer kunnen de kleuren wel minder zijn, maar toch zit er volop leven. De 3 buddies genieten hier volop van de garnalen, kreeften, krabben, zeedonderpadden, groene wierslakken en de mooie begroeing van het gemaal. Deze palen zijn prachtig begroeid met mosselen en wieren en er zitten ook wel wat spookkreeftjes op.

Voor de 2e duik rijden ze naar de duikstek vlakbij, Frans Kokrif. Hier is een mooie, grote parking met vulstation. Zeer handig als je dus 2 duiken wil doen.

Je kan hier te water gaan met een handige grote steiger, ideaal voor een commandosprong om te water te gaan en om eruit te komen via de ladder. Ook deze steiger is onderwater mooi begroeid. Op de helling vind je hier veel reefballs en deze zijn mooi versierd met wieren, zakpijpen, sponzen, ... Daardoor zit er veel leven op deze ballen: veel garnalen, krabben en in de ballen vind je regelmatig kreeften. Ze kunnen aan het einde van de duik ook nog genieten van een bloemkoolkwal die sierlijk voorbij zweefde. Wat een prachtige duik!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.