16-08-2020 De Inlaag en Wemeldinge

De kentering is ideaal vandaag voor de 2e duik in Wemeldinge, dus gaan we niet te ver uit de buurt voor de 1e duik en spreken af aan het Veerse meer. Patrick duikt enkel mee tijdens de 1e duik, dus duikt hij met zijn vaste buddy Gino. Marleen en Dirk trekken ook weer samen erop uit en dan gaat Stijn mee met Sabine en Joeri.

Het zicht in het eerste stuk is echt niet goed, dus we vrezen voor de duik, maar gelukkig klaart het meer op na die eerste meters en kunnen we toch volop genieten van de mooie dingen onderwater: zeedonderpadden, garnalen, bruine plooislakken, grondels, zeenaalden, botervisjes en zelfs een puitaal komen we tegen. Iedereen komt enthousiast boven, omdat het zo'n relaxe duik was.

Patrick neemt afscheid en de rest rijdt door naar Wemeldinge. Dirk zijn GPS doet raar en ze slagen erin om een kwartier langer onderweg te zijn dan de rest 😀 Maar we hebben genoeg tijd om flessen te vullen, te relaxen, wat te zwemmen, te lunchen en ons dan klaar te maken.

Aangezien Joeri en Sabine op deze duikstek begin juli een zeepaardje hebben gezien, is het de bedoeling om ook deze keer hier naar te zoeken. De stroming is redelijk rustig, we zien al wat anjelieren, alhoewel er toch veel dicht staan. Dat is een beetje jammer, want velden hiervan geven echt een prachtig zicht. Ondertussen zoeken we volop tussen de oesters en wieren, maar niet direct succes. We zien wel brokkelsterren, zeenaalden, hooiwagenkrabben, heremietkreeftjes en een heel klein mosdierslakje. Op het zand vinden we immens veel slangsterren. Na iets meer dan een half uur, op het moment dat ze willen keren, ziet Sabine ineens iets dat toch precies lijkt op de staart van een zeepaardje en inderdaad, het is er ÊÊn!!! Ze duwt en trekt aan Stijn en deze begrijpt eerst niet wat er aan de hand is, maar als hij ziet vanwaar het enthousiasme komt, legt hij zich in de aanslag met zijn fotocamera. Ondertussen zijn Gino en Joeri op de terugweg en in het zoeken en rondsnuisteren naar alle mooie dingen die er te zien zijn, vindt Gino ook een zeepaardje!!! Hij heeft ook zijn camera mee en neemt volop foto's. Na een goed uur duiken komen we allemaal aan de trap uit met een aantal minuten verschil en we staan nog 10 minuten enthousiast te vertellen vooraleer we dan het water uitgaan 😉

We hebben ook deze week extra geluk, want Marleen heeft een lekkere cake gebakken. Jammer genoeg kunnen we na de duik niet lang blijven zitten, want na een kwartier begint het te gieten door een onweer dat passeert. Dat is niet erg, we hebben een prachtige dag gehad met hele mooie duiken, Zeeland stelt nooit teleur 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.