20-09-2020 Westkapelle

Ieder jaar is onze voorzitter vragende partij om in Westkapelle te duiken. Alleen is het niet evident om aan alle voorwaarden (wind, weer, kentering, enkel gevorderde duikers die meegaan, ... ) te voldoen. Ook dit jaar wordt alles goed opgevolgd en komen we op deze dag uit om het toch nog eens te proberen. De enige bedenking die er is, is dat de windkracht misschien toch iets te sterk is om een goed zicht te garanderen.

We komen vroeg aan in Westkapelle en bekijken al eens de duikstek. Voor Dirk is het de eerste keer en gelukkig is Marleen ook mee, zodat we het materiaal iets dichterbij kunnen droppen met haar camionetje. De tocht vanaf het droppunt is zo al ver genoeg van de duikstek zelf 😉

Dus we monteren onze sets en leggen deze in de auto van Marleen. Daarna maken we onszelf ook klaar en terwijl Marleen met de auto naar het droppunt rijdt, stappen Joeri, Sabine en Dirk te voet naar daar. Het materiaal wordt allemaal uitgeladen, Marleen rijdt terug met de auto en komt dan ook te voet naar ons. We maken ons klaar op een bank, wat dus wel handig is, en beginnen aan de voettocht naar het water. Sabine en Joeri besluiten links in het water te gaan, want ze willen duiken op de oude dijkmuur en Marleen en Dirk gaan meer naar rechts, zij willen eerst de bunker zien. Onder water is het zicht echt slecht. Sabine en Joeri komen wel al snel op de dijkmuur uit, ze gaan deze ook over, maar ook aan de andere kant is het zicht niet goed. Ze zien veel grote blokken stenen, volop begroeid met baksteenanemoontjes. Tussen en onder de stenen zien ze veel noordzeekrabben in alle maten. Marleen en Dirk slagen erin, door het slechte zicht, om de bunker volledig te missen 😉 Ze draaien echter om en vinden deze dan toch terug. Deze keer is de bunker niet overspoeld met brokkelsterren, maar zien ze enkel mosselen op de muur. Ook verschillende noordzeekrabben verschuilen zich in spleten en kieren van de bunker.

Terwijl Sabine en Joeri de muur voor een stuk volgen, en dan terug de richting van het strand uitgaan, om daar ook de bunker te bekijken, trekken Dirk en Marleen richting de dijkmuur. Zij worden echter al snel door de stroming terug gebracht naar... idd, de bunker 🙂

Een paar jaar terug was hier zoveel leven, met anjelieren, grote kreeften, brokkelsterren, ... dat het deze keer een beetje teleurstellend was. Toch hebben we ervan genoten en zullen we volgend jaar toch maar met minder wind langskomen.

De rest van de dag spenderen we relax op het strand, en overlopen we zo de afgelopen rare zomer, waarbij we gelukkig toch hebben mogen genieten van onze favoriete sport.

We sluiten deze dag af met een etentje bij de Italiaan en trekken dan terug naar huis.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.