21-07-2020 Zeelandbrug en Zoetersbout

Patrick heeft een vraag: ik zou graag eens aan de Zeelandbrug duiken, is dat mogelijk? Sabine: als het weer/de wind goed zit, de kentering ook en als we kunnen gaan op een dag dat het er geen overrompeling is, is dat zeker doenbaar 🙂

Dus zo gezegd, zo gedaan. We spreken op tijd af aan de Zeelandbrug, gelukkig, want onverwacht file zorgt voor wat vertraging. We bespreken de duikstek, delen de buddyteams in en kunnen ons rustig beginnen klaarmaken.

Joeri en Patrick duiken samen, Sabine en Gino zijn ook een buddypaar en Marleen is blij met "haar" 2 mannen: Dirk en Stijn. We gaan een goed half uur voor LW-kentering te water en er is een lichte stroming, zalig om zo een beetje traag te driften. Tijd genoeg zo om al het moois te bezichtigen: harlekijnslakjes, blauwtipje, noordzeekrabben, zeedonderpadden (oa ook een babietje), krabben, kreeften op wandel, garnalen, zeenaaldjes, grondels, hooiwagenkrabben, heremietkreeftjes, harders, ... Na een uur komen we allemaal blij uit het water.

We besluiten daar te lunchen en we hebben het geluk dat Stijn en Silke pralines meegebracht hebben 🙂 Na het gezellig gekeuvel trekken we dan naar Zoetersbout. Daar staan wat wagens, maar de drukte valt mee en aangezien de duikers al onder water zijn, zullen ze er al uit zijn, tegen dat wij klaar zijn om te vertrekken. Mooi getimed!

We maken ons dan klaar en duiken met dezelfde buddy-indeling onder. Hier kunnen we een volledige wand vol oesters doorzoeken naar allerhande leven. We vinden hier massa's bruine plooislakken, zeenaalden, heremietkreeftjes, krabben, kreeften en op 12m diepte is het ijzerwerk heel mooi begroeid met baksteenanemoontjes, anjelieren en sponzen. Er zitten veel hooiwagenkrabben op dit ijzerwerk, hun poten zwieren soms in het water, grabbelend naar iets om hun vast te houden.

Na een uur komen we practisch allemaal tegelijk uit het water. Ook deze duik was genieten voor iedereen.

We vullen onze logboeken in op de parking (die pralines moeten op vandaag!) en voelen ons gelukkig, ondertussen is er een grote groep duikers toe gekomen, dus onze timing was echt goed vandaag.

Van al dat duiken krijgen we toch honger en dus besluiten Gino, Veronique en papa Gino in Yerseke mosselen te gaan eten. Marleen, Dirk, Joeri en Sabine trekken naar centrum Bruinisse om daar hun honger te stillen.

Het is voor verschillende leden van onze club een doopduik geweest aan de Zeelandbrug, eentje die ze zeker nog eens willen doen.

Film: https://www.youtube.com/watch?v=nrrYEa6gjng&feature=youtu.be

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.