02-10-2022 La Gombe

Alhoewel er meer leven zit in zout water, dan in zoet water, kunnen we wel genieten van de Put van Ekeren en ook van deze steengroeve. Omdat net hier ook wel wat leven te vinden is. La Gombe is de plek waar we graag komen duiken... of is het voor de steak pavé nadien dat we graag komen? 😉

We zijn ingeschreven met 12 duikers, maar er willen er graag 13 mee. Hm... er wordt tussen de leden al afgesproken dat niet iedereen 2 duiken zal maken, dus wie dat wel wil doen, kan dat zeker. En zo is iedereen dan weer blij.

We geven een extra briefing aan degenen die hier nog niet zijn geweest, ook aan degenen die nog niet veel dieper hebben gedoken dan 13m. Hier kan je als OW al direct naar 18m gaan en met een hoger brevet zelfs dieper. De buddyteams worden ingedeeld en zo duiken Dirk en Michel samen, Frank en Vera, Sabine en Lino, Marleen en Dirk, Joeri en Karel en dan nog Patrick en Gino.

In de voormiddag is het zicht altijd het beste en kan je dus ook genieten van de objecten die iets dieper zijn gelegen. De zeilboot, tankwagen, doorzwembuizen, straaljager, spiegels, bootjes, ... worden allemaal bewonderd tot we dan op het einde kunnen genieten van alle tamme vissen! De steuren, karpers, blankvoorn en ook mega snoek komen heel dichtbij en botsen zelfs tegen ons, komen vragen om geaaid te worden, zwemmen tussen onze armen door, dit is genieten! De tijd vliegt voorbij en vooraleer we het weten moeten we het water uit.

Het regent bijna de ganse dag en we lunchen in duikpak, ons herkleden is nu echt geen optie. Sabine, Vera en Frank doen de 2e duik niet mee, Matti duikt deze keer wel mee. De 2e duik wordt ondieper gemaakt en dus gaan de meesten richting de straaljager om dan ondieper terug te keren. Daar kan je dan nog bootjes zien, kruiken, de schietstoel, nog wat buizen om weer te eindigen tussen de vissen. Aangezien er nu veel meer duikers in het water zijn, zijn de vissen ook meer verspreid. Toch kan je ze nog goed bewonderen.

Na deze duik nemen we afscheid van Karel en Matti, de rest van de groep rijdt nog door naar Le Narval om samen lekker te eten. Zo sluiten we deze duikdag gezellig af.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.