03-09-2022 Dreischor Frans Kokrif en Het Gemaal

Het is september en nog steeds zijn de weergoden ons gunstig gezind. Het is een zonnige dag, geen wind met aangename temperatuur van ongeveer 28°C en dan duiken we het liefst in Zeeland.

We zijn met 5 duikers: Patrick en Dirk 2 zijn een duikteam en het trio vandaag is Marleen met 2 buddy's Dirk 1 en Karel.

Als eerste duikstek staat Frans Kokrif gepland.

We besluiten om er een relaxte dag van te maken en gaan eerst de duikstek boven water verkennen. Bij het wandelen over de steiger zien we dat de zichtbaarheid goed is.

Op de parking bespreken de buddyteams hun duikplan. Karel maakt ondertussen wat leuke foto's van iedereen en na een 20-tal minuten wandelen we samen naar het water. Het is genieten van begin tot einde. Het zonlicht geeft extra sfeer aan de duik.

De reefballs laten zich bewonderen en zowel de binnen- als de buitenkanten zitten vol leven. Patrick en Dirk 2 gaan na het bekijken van de reefballs op zoek naar de 'Heuvel van Dreischor' maar hebben deze gemist. Maar dit is geen probleem, ze hebben onderweg 2 zeepalingen kunnen bewonderen die niet bang waren. Het buddytrio Karel, Dirk 1 en Marleen zijn na het bekijken van de de reefballs naar links gegaan, om leven tussen de basaltblokken te bekijken en hebben enkele zeedonderpadden gezien.

De laatste 15 minuten van de duik heeft iedereen doorgebracht aan de mooi begroeide steiger.

Na de duik komen we samen op de parking en zijn het er over eens, een 2e duik hier zouden we zeker niet vervelend vinden, dus wisselen we de oorspronkelijk geplande duik Goudzwaardweg om met Dreischor Gemaal. Dit is maar 500 meter verder. We lunchen eerst nog op de parking van Frans Kokrif, vullen de flessen en rijden naar Dreischor Gemaal.

Hier is weinig volk, het belooft net als in de voormiddag een mooie duik te worden. Buddyteams blijven behouden, Karel zorgt weer voor mooie foto's boven water. Hier is het is iets moeilijker om in het water te geraken, maar eens in het water genieten we alle 5 van deze schitterende duiklokatie. De lichtinval aan de mooi begroeide pijlers van Dreischor Gemaal is sprookjesachtig. Tijdens de duik zien we ook 2 bloemkoolkwallen. Terugkeren doen we ondiep en hier we spotten vooral groene plooislakjes op zeekraal.

Iedereen is happy, we praten nog wat na op de parking en Karel, Dirk 1 en Marleen hebben zin om af te sluiten met een etentje, dus rijden ze samen naar het centrum van Bruinisse om in restaurant Storm een lekkere visschotel te eten.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.