04-08-2022 Ekeren avondduik

De vorige avondduik in de Ekerse vijver was prachtig. Dus een reden om nog eens een avond van al dat moois te genieten.

Vandaag zijn we met 3: Patrick, Guy en Marleen. Iederen heeft file gehad, maar is er toch in geslaagd om rond 19u30 aan te komen. Het is behoorlijk druk op de parking, maar daar is het mooie weer niet vreemd aan. Het is niet te warm of te koud, dus ideale zomerse temperaturen om te duiken. We hebben er zin in en wandelen samen naar het water om te overleggen welke route we nemen. Guy is hier dit jaar nog niet geweest voor een avondduik, Marleen heeft vorige week de rechterkant bezocht, Patrick zegt dat de overkant mooi is, dus we zijn het snel met elkaar eens, we steken de put over en gaan de overkant verkennen.

Op de parking maken we ons klaar en stappen voor de 2e keer naar het water. Eens we in het water zijn zien we het direct, het zicht is weer heel goed en de watertemperatuur is echt warm. Aan de oppervlakte geeft de computer 23 graden aan en het is ook nooit kouder geweest dan 20 graden. Dus de put oversteken is in deze omstandigheden aangenaam.

Eens in het water wijken we even uit naar rechts en beginnen met de oversteek, 8 minuten later zijn we aan de overkant en volgen we een tijdje de rand van de put. Het is echt genieten, je waant je net in een aquaruim. Aan de ene zijde zien we de diepte van de put en aan de andere zijde zien we het zachtjes heen en weer wiegen van de mooie plantengroei. Af en toe komen we een jagende snoek tegen die gebruik maakt van het licht van onze lampen om zijn prooi te zoeken. Ook spotten we veel scholen baarzen die zeker niet schichtig zijn als ze ons zien.

Het uurtje duiken is zo voorbij, we komen perfect uit aan de stenen en bij het bovenkomen waren we het erover eens, weer een zeer relaxte manier om een donderdgavond door te brengen.

Op de parking voorziet Patrick zijn buddy's nog van een fris pintje en praten we nog wat na. Het is ondertussen al donker, de meeste duikers zijn vertrokken en omdat het de dag nadien voor iedereen weer vroeg uit bed is, besluiten we huiswaarts te rijden.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.