05-06-2022 Stavenisse en Oesterdam

We zijn tijdens de week eigenlijk al snel van plan om te duiken vandaag, zelfs met 8 leden om te beginnen, een 9e komt er dan ook nog bij. Maar de weersvoorspellingen doen ons twijfelen... Uiteindelijk hakken we de knoop door zaterdagvoormiddag en besluiten om toch te gaan. Het weerbericht is nog altijd geen exacte wetenschap en meestal valt het beter mee dan voorspeld 😉

Dus we spreken om 10u af aan Stavenisse Haven: Eva, Dirk 2, Marleen, Dirk 1, Patrick, Gino, Lino, Sabine en Joeri. Het blijkt er nog redelijk druk te zijn, maar iedereen komt op verschillende tijdstippen toe, dus we zijn ook niet allemaal tegelijk onder water. Eerst babbelen we wat en doen de buddy-indeling. We geven een briefing aan degenen die hier nog niet hebben gedoken en beginnen ons dan klaar te maken. Eens onder water merken we dat er toch wel wat stroming zit, gelukkig starten we tegenstroom, dan maakt dat we altijd gemakkelijker terug geraken. 🙂 We zien redelijk wat ruwe wratslakken, wij hadden die nog niet gezien, dus dat is al een topper! We kunnen minder genieten en zoeken door de stroming, maar toch mogen we genieten van kreeften, krabben, hooiwagenkrabben, heremietkreeftjes, garnalen, zeesterren, botervissen, ... . Na net geen uur komen we uit het water en blijkbaar heeft iedereen toch wel wat afgezien van de goeie tegenstroom. We besluiten hier op de parking te lunchen, het weer blijft nog goed, dus we zitten samen gezellig bij elkaar. Dirk 2 heeft verse aardbeien mee, super lekker!

Aan het einde van de lunch begint het te druppelen, dus we besluiten om onze flessen te vullen en door te rijden naar Oesterdam. Ondertussen regent het goed en we maken ons klaar, met paraplu, gesukkel in de auto, beetje vloeken soms ook. Maar al bij al komt het allemaal goed. Eva en Dirk 1 besluiten om deze duik niet mee te doen en keren terug naar huis. We doen wat aanpassingen qua buddy teams en zo vertrekken we allemaal in de hoop om sepia's te zien. EÊn buddypaar ziet een vrouwtje op de bodem, verschillende zien ook een sepiola. Ook hier zien we de ruwe wratslak, platvisjes in het zand, garnalen, kreeften, krabben, botervis, zeenaald, ... . Deze duik was duik 1000 voor Sabine, onder water komt ze Marleen tegen en deze zegt daar al proficiat 🤗.

Normaal genieten we na de duik nog in onze stoeltjes, vullen we logboeken in, maar deze keer valt dat letterlijk in het (regen)water. Dus we besluiten om een stukje cake te eten met onze duikpakken nog aan. We kunnen aan alles een mouw passen. 😉 We trekken erna nog naar een restaurant in de buurt en zo eindigt onze duikdag met lekker eten en drinken.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.