11-06-2022 en 12-06-2022 De Nekker opleiding

Dit weekend gaan Arne en Roos hun buitenwaterduiken doen die nodig zijn voor het behalen van het PADI OpenWater brevet. Zaterdagochtend spreken we af om 10u ter plaatse. Blijkbaar hebben onze studenten iets minder goed geslapen, maar we stellen hun gerust, alles komt goed. 🙂

Aangezien we iets te vroeg zijn, krijgen ze al een algemene briefing op de parking van hoe de dag zal verlopen. Erna kunnen we binnen rijden en wandelen we ook nu tot aan het watersportgebouw, onderweg komen we de instap tegen naar de duikvijver en zo weten Arne en Roos al hoe de dag practisch zal verlopen.

We maken onze duikset klaar en dan volgt de briefing van duik 1, Joeri legt uit wat ze onder water moeten doen en dat er uiteraard ook tijd is om een duikje te doen. De oefeningen verlopen vlot en al snel kunnen we onder water de Ford Sierra, de camioncabine en zelfs de bus al eens bezoeken. Na een half uur komen we uit het water en we drinken en eten iets vooraleer Joeri de uitleg geeft voor duik 2. Ook deze duik verloopt vlot en ook nu is er ruim tijd om een duik te doen. Roos en Arne genieten volop en komen heel enthousiast boven.

Tijdens de meer uitgebreide lunch wordt er nagepraat en volgt al een klein beetje uitleg voor de volgende dag. We zijn blij, want er komen ook een aantal leden van de club duiken op zondag.

Zondag wordt er weer afgesproken om 10u en deze keer staan ook Marleen, Dirk 1, Dirk 2, Karel, Vera, Eva en Lino er om ook een duik te doen. Terwijl Arne en Roos briefing krijgen van Joeri, assisteert Sabine in het verdelen van de buddyteams. Aangezien de meerderheid al wat duiken op de teller hebben staan, is er niet veel assistentie nodig :D. Iedereen maakt zich op zijn tempo klaar en vertrekt naar de instap. Duik 3 is voor Roos en Arne al wat drukker met redelijk wat oefeningen. Materiaal wordt vlot uit- en aangedaan aan de oppervlakte, de navigatie-oefening gaat goed en het zweven verloopt ook heel goed. Deze keer is de toer onder water wat kleiner, maar we beloven een grotere toer te doen na duik 4 ;).

We lunchen nu uitgebreid met degenen die nog blijven voor een 2e duik. Een aantal vertrekt naar huis om vaderdag te vieren. En zo blijven Dirk 1, Marleen en Karel over voor duik 2. Sabine, Joeri, Arne en Roos zijn er om duik 4 nog af te werken.

De CESA verloopt goed bij Arne en samen met Sabine kan hij genieten van een parcour waarbij ze een bezoek brengen aan de Kagenaar, de boom met fiets, de Renault R4, boomstronken en mooie begroeiing waarin de scholen baarzen zich proberen te verstoppen. Roos slaagt er ook in om de CESA tot een goed einde te brengen en ook zij geniet, samen met Joeri, van wat De Nekker te bieden heeft. Ze komen beide met een grote glimlach uit het water, het brevet is behaald, de stress valt weg en we kunnen vieren! Proficiat aan Roos en Arne. Op naar genieten van het duiken nu!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.