11-12-2022 Todi

Veel duikers bewonderen graag het onderwaterleven, anderen kijken graag naar wrakken. In Todi heb je het alletwee. En vooral degenen die kunnen genieten van het de vissen, zijn hier wel op de juiste plek. Er schrijven zich 12 duikers en een snorkelaar in en niet alleen om in het water te genieten, maar ook erna van een lekkere lunch.

Jammer genoeg kan Joni niet snorkelen door een verkoudheid, maar ze komt wel supporteren. Marleen kan zelfs dat niet door ziekte. 🙁

Dirk, Karel en Jens zijn er wel en vormen een buddygroepje, Lino duikt samen met Olivier, Roos en Arne vormen een duikkoppel en Joeri en Sabine nemen Marieken en Manon mee. Na het omkleden in de kleedkamers gaat iedereen naar boven naar de ruimte om zich klaar te maken en de set op te bouwen. Er wordt veel om en weer gelopen, pakken worden gespoeld en na een buddycheck is iedereen klaar om het water in te springen.

Ieder jaar is er meer en meer vis te zien, ook worden er af en toe nieuwe soorten toegevoegd en andere soorten zien we minder of niet. We zijn vol bewondering van alle soorten en groottes, kleuren en vormen en ook de interactie tussen de vissen onderling. Je ziet dat ze de duikers goed gewoon zijn, want ze zijn heel goed benaderbaar en foto's nemen of filmen is hier echt leuk.

Iedereen ontdekt alle hoeken en kantjes, zelfs na meerdere toeren ontdek je toch weer vissen die je nog niet eerder had gezien. Uiteindelijk komt iedereen na 45-60 minuten uit het water. Tijd om ons te omkleden en te lunchen.

We genieten van lekkere hamburgers of spaghetti's en vullen onze logboeken in. Het is een mooie afsluiter van ons duikjaar, waarbij we toch wel weer veel afwisseling hebben gehad en vele mooie, toffe uitstappen hebben gedaan met onze vrienden van de club.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.