14-08-2022 Wemeldinge en De Inlaag

De kentering valt redelijk laat, dus kunnen we iets langer slapen vooraleer naar Zeeland te rijden. Nog een voordeel, als we wat later duiken, kunnen we uiteraard na de duik iets gaan eten. 😉 Joeri en Sabine gaan op stap met de Dirken en op 't laatste nippertje komt Patrick er ook nog bij. 🙂 Het is handiger om met 3 te duiken als je dat al meerdere keren hebt gedaan, dus Dirk 1, Sabine en Joeri duiken samen en dan duiken Dirk 2 en Patrick ook samen. Deze laatste filmt graag, dus dat is toch iets handiger met 1 buddy ipv met 2.

We bespreken de duikstek, de kentering, wat er te zien is en maken ons materiaal al klaar. We kunnen nog wat babbelen vooraleer ons in ons duikpak te wringen. Uiteraard wordt er weer veel gelachen en gezeverd, ineens is het tijd om er toch in te vliegen!

We vertrekken ongeveer allemaal samen, het zicht onderwater is heel goed. We kunnen genieten van vele begroeide oesters, die ook nog eens vol zitten met brokkelsterren. Op de stukken zand die we tegenkomen, zijn dan weer veel slangsterren te zien. Tussen al dit moois vinden we nog een aantal baby sepia's, sommige echt heel klein. Ook zeenaalden, heremietkreeften, een harelekijnslakje, kreeften, noordzeekrab, ... zien we allemaal tussen de oesters en het wier. De stroming valt heel goed mee, na een uur relax duiken komen we allemaal uit het water.

We genieten vanop de dijk van onze lunch, ook nu is het weer aanlokkelijk om te blijven babbelen. We rijden toch maar naar Wolphaartsdijk en terwijl Patrick en de Dirken gaan vullen, rijden Joeri en Sabine al naar de duikstek. Het is heel warm, dus het duurt niet lang eer zij het water ingaan om wat te zwemmen. Eens de flessen zijn gevuld, komt de rest er direct bij gesprongen.

We besluiten toch nog te duiken en maken dus ons materiaal klaar en trekken ons duikpak aan. De buddy-indeling blijft dezelfde. De zichtbaarheid is hier meer dan 2m, we kunnen de velden begroeide oesters zien en ze hangen echt vol met vele zakpijpen. Daartussen zie je garnalen, grondels, zeenaalden, spookkreeftjes en zelfs een paar zeedonderpadden. Ook hier komen we na een uur duiken ongeveer gelijktijdig boven.

We hebben geluk, Ingrid (vrouw van Dirk 2) heeft een hele lekkere cake gebakken en deze smaakt dubbel zo lekker omdat we die opeten aan het water. Ook nu springen we nog eens in het water om af te koelen, vooraleer we terug rijden naar Wemeldinge om daar iets lekker te eten.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.