18-09-2022 Ekeren

Ze voorspelden slecht weer vandaag, dus we wisselden Zeeland voor de Put van Ekeren.

Afspraak is 10u30 op de parking en deze staat vol. Gelukkig vinden we nog een plaatsje voor 2 auto's. We delen de buddyteams in: Matti met Dirk 1 en Karel met Marleen.

We spreken af wat we gaan doen, Karel wil wel eens een kijkje nemen in het diepere deel van de put dus Karel en Marleen maken de oversteek via de wand van de put om hier de fossiele zeeschelpen te bekijken. Het is hier maar 14°C, een kwartiertje in dit diepe deel is lang genoeg!

Matti en Dirk gaan voor de rustige aanpak en duiken naar de overzijde via de rand van de put waar je nog steeds een aangename 21°C hebt.

Aan de overkant ziet iedereen grote scholen met baarsen. Mooi om zien omdat ze zwemmen tussen de weelderige plantengroei, ook het zonlicht zorgt voor extra sfeer. Karel en Marleen zijn de gelukkigen die 2 jagende futen in het water zien duiken om enkele baarsjes te vangen. Beide buddyteams zien ook karpers. Snoeken zijn er deze keer niet gespot. Matti en Dirk hebben echter ook nog iets leuk gezien, nl. een hele grote paling.

Na een uurtje duiken komen de 2 buddyteams gelijktijdig boven aan de steiger. Daar zien ze waarom er zoveel volk stond op de parking en op sommige plaatsen in de put het zicht stoffig was.  Er was een grote Clean-up, georganiseerd door AVOS, aan de gang.  Alleen nog de 4 officiële beelden nl amphora, buddies, buste en piranha staan nog in de Put van Ekeren. Al de andere beeldjes en decoraties  zijn weg. Ook de grote kruik aan de steiger is weg, dit was blijkbaar ook een illegaal beeld. Maar de Ekerse vijver heeft zoveel te bieden dat het niet erg is dat er overbodige posturen zijn verwijderd, je kan er tenslotte duiken tussen de mooie waterplanten en grote scholen baarzen, af en toe zie je snoeken, karpers, palingen en zoetwaterkreeftjes.

Op de parking vullen we de logboeken in, praten we wat na, Karel heeft een lekkere citroentaart mee en Marleen warme chocomelk.

Als je graag eens korter bij huis duikt is Muisbroek Ekeren ' the place to be'.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.