19-06-2022 De Nekker opleiding

Ook deze week trekken we naar De Nekker voor het afwerken van een opleiding. Deze keer doet Jens een upgrade van Scuba Diver naar Open Water Diver. Hij zal dus buitenwaterduiken 3 en 4 doen vandaag.

Ook nu spreken we af om 10u en er zijn toch wel wat supporters komen opdagen: Vera, Eva, Frank, Lino, Dirk 2, Michel, Karel, Arne en Marleen. Sabine neemt de proeven af bij Jens en Joeri volgt het duo om te filmen onder water.

De sfeer zit er van 's ochtends vroeg al goed in, er wordt gelachen en gezeverd. De buddy-indeling verloopt vlot, iedereen spreekt onderling af welk parcour ze gaan doen en de buddyteams maken zich klaar om te duiken. Jens krijgt ondertussen een briefing van wat hem te wachten staat en vooral duik 3 wordt er eentje met veel oefeningen: materiaal uit-en aandoen aan de oppervlakte, vermoeide duiker slepen, navigatie, zweven, duikbril afzetten. De ene verloopt al vlotter dan de andere, maar op het einde van duik 3 zijn al deze oefeningen afgewerkt. We kunnen zelfs nog een klein toertje doen onder water en zien zo nog de auto, de vrachtwagenkabine en het andere platform.

De andere buddyteams zijn ondertussen ook uit het water en er komen enthousiaste verhalen van wat er allemaal is gezien onder water: de Kagenaar, boom, bootjes, spiegels, bus, platformen, duikboot en ook veel visjes tussen het groen. Er werden ook lessen geleerd, luchtverbruik iets meer communiceren met de buddies en navigeren durft soms nog een uitdaging te geven. Maar oefening baart kunst en er kan in deze vijver gemakkelijk ervaring worden opgedaan.

Tijdens de lunch worden we getrakteerd op taart van Michel en koeken van Karel. En wij maar denken dat we vermageren van al dat duiken. 😉 Na de lunch vertrekken een aantal buddies terug naar huis. Marleen en Arne willen nog een 2e duik doen en Jens zal tijdens duik 4 zijn CESA nog doen. Daarna kan hij samen met Joeri en Sabine ook genieten van een mooie duik.

Het materiaal wordt terug klaar gemaakt, buddy checks worden gedaan en dan vertrekken ze terug richting water. De CESA verloopt vlot en nadien gaan ze richting het staketsel, dit is een groot buizenbouwwerk, dat volledig is begroeid met mosselen. Ze cirkelen hier wat rond en Jens ziet een grote snoek en Joeri kan deze mooi op film zetten. Nadien trekken ze allemaal richting de muur en daar zien ze nog de spiegels, bootjes, scholen visjes, de parabool, auto en zo gaan ze weer richting de kant. Ook Marleen en Arne hebben een mooie toer gedaan en zijn heel blij met deze duik.

Na de duiken worden de logboeken nog ingevuld en daarna keert iedereen tevreden terug naar huis.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.