23-07-2022 en 24-07-2022 De Nekker opleiding

Vandaag mogen Axana en Gianluca hun buitenwaterduiken doen voor hun OW-brevet. Op zaterdag doen ze duik 1 en 2 en dan op zondag worden duik 3 en 4 gedaan.

We wandelen tijdens de algemene briefing naar het water en er zijn al duikers bezig met hun proeven. Dat is handig, zo hebben zij nu het platform voor hun alleen en kunnen wij het straks ook gebruiken op 't gemak om de oefeningen te doen.

Na de briefing maakt iedereen zijn materiaal klaar. En dan volgt de briefing van duik 1. Joeri legt uit wat er allemaal wordt verwacht, Axana zal buddy zijn van Joeri en Sabine neemt de proeven af van Gianluca. We maken ons allevier klaar en wandelen naar het water. We beginnen al met uitloden zodat we zeker genoeg lood mee hebben, maar ook niet teveel. Eens onder water wordt een half volgelopen bril vlot geklaard en na de vinpivot vertrekken we om een toertje onder water te doen. Na deze 1e duik is het onbekende weg en wordt de stress ook al veel minder. 😉

We eten op de parking en maken ons klaar voor duik 2. Ook nu geeft Joeri deze briefing en trekken we terug naar het water. De bril volledig laten vollopen en klaren verloopt niet zo vlot bij Axana. Bij Gianluca lukt het wel en samen met Sabine doet hij nog een toertje onder water.

Op zondag zijn we terug voor duik 3 en 4. Axana moet de bril nog eens volledig klaren vooraleer deze volledig af te zetten, maar het lukt niet. Alle andere oefeningen verlopen wel heel vlot en zo wordt duik 3 ook afgewerkt. We overleggen met Axana en we besluiten dat zij nog wat extra oefent in het zwembad vooraleer dit opnieuw te proberen. De CESA verloopt ook vlot tijdens duik 4 en we kunnen zo een leuke duik nog maken om de duikdag af te sluiten.

We vullen samen nog de logboeken in en trekken 't stad in om iets te eten. Proficiat Gianluca voor het behalen van je OW-brevet! Axana, nog even geduld, je bent er bijna!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.