25-09-2022 Ekeren

Eind september, het is kouder, voor 1 duik naar Zeeland rijden is wat gek, dus we gaan nogmaals duiken in Ekeren.

Met 3 duikers spreken we af, ons buddyteam is dan vlug gevormd nl. Dirk, Karel en Marleen.

Dirk is duikleider en heeft een plan in zijn hoofd. Naar de rand van de rechterzijde van de put duiken, daar 20 minuten de wand naar rechts volgen en dan de put oversteken, nog wat doorzwemmen tot we echt aan de oever van de overkant zijn. Dan even boven komen om te zien hoe ver we eigenlijk duiken op een half uurtje.

Alles verloopt volgens het duikplan. Karel had geen probleem om zijn drijfvermogen bij de oversteek onder controle te houden, dit was zijn eerste duik zonder de bodem te zien. Samen steken we een half uurtje later onze hoofden boven water om even een kijkje te nemen. We zien dat de trap verder weg is dan we dachten.

Omdat hier weinig duikers komen is het echt tussen de planten duiken. De begroeiing is hier mooi en weelderig maar weinig visjes te bekennen. 15 minuten later op een grote zandvlakte zien we de eerste keer grote scholen baarzen. Ondiep duiken we rustig verder en na 72 minuten bereiken we de trap. We herkennen het eindpunt aan de grote hoop stenen.  Al vinden we het alle 3 jammer dat de grote vaas weg is, die zag je toch van ver al staan.

Karel had lekkere verse koeken mee, die smaakten, want na het duiken heb je altijd honger. We vullen onze logboeken in, gaan onze flessen vullen aan de vulautomaat in Ekeren zodat we startklaar staan om volgende zondag te genieten van de tamme steuren en mooie karpers in La Gombe. Iets waar we al naar uitkijken!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.