31-07-2022 Barrage de l’eau d’heure

Het is lang geleden dat we hier nog eens hebben gedoken, maar tijdens corona was het niet mogelijk om hier 2 duiken te doen. Het is toch bijna 1u30 rijden, dus voor 1 duik is deze duikstek toch wat te ver. We zijn met 8 duikers ingeschreven, jammer genoeg valt er nog één iemand af de dag ervoor. Uiteindelijk zijn we met 7 duikers en 2 supporters aan de duikstek.

Joeri duikt samen met Reginald, Marleen met Guy en Pieter en Sabine met Thomas. De plannen online zijn niet echt uitgebreid en/of juist, dus het is wat gokken om te zoeken naar de objecten. Het zicht is over het algemeen goed tijdens de 1e duik. De bus, boten, scooter, kabels en veel boomstronken worden gezien. En veel vis ook: baarzen in alle maten, blankvoorn in scholen, maar vooral heel veel zoetwaterkreeftjes, soms 5 of meer samen op het zand. Ook tussen de stronken kan je ze massaal vinden. De bodem staat ook vol met mosseltjes, wat direct de goeie zichtbaarheid verklaart. Jammer dat dit wel op momenten wordt omgewoeld door duikers die te ferm palmen, met hun vinnen vlakbij de bodem.

Ook de supporters hebben genoten van te kijken naar de duikers en konden ondertussen een gezellige babbel doen.

We luchen op het gras aan onze auto en uiteraard worden er al parcours besproken voor de volgende duik. Guy besluit om de 2e duik over te slaan, dus gaan we met 6 duikers te water. We gaan allemaal terug op zoek naar objecten en ook nu worden er vooral heel veel zoetwaterkreeftjes gezien. Barrage is niet de mooiste duikstek, maar als je deze af en toe bezoekt, kan je er wel van genieten.

We hadden gereserveerd in het restaurant ter plaatse, dit is open tot 18u. Maar blijkbaar kan je er maar eten tot 14u30. 😐 Na 14u30 wordt de keuken opgekuist en is het niet mogelijk om nog eten te bestellen. 😳

We beslissen om al richting Liedekerke/Denderleeuw/Aalst te rijden en daar ter plaatse iets te eten. In brasserie Goesting in Haaltert genieten we zo nog van een gezellig diner samen.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.