03-09-2023 Le Serpent/Kabbelaarsrif – Den Osse Nieuwe Kerkweg

Arne heeft een specialty diep aangevraagd, dus plannen we vandaag een duik naar het wrak van Le Serpent in Scharendijke. Degenen die nog geen brevet hebben voor deze diepte of geen zin hebben om naar dit wrak te gaan, kunnen een prachtige duik maken op het rif.

We spreken af om 10u en gaan even kijken aan de trap. De buddyparen overleggen samen: Marleen neemt Olivier mee naar het rif. Joeri wil filmen aan het wrak en Dirk 1 en 2 gaan met hem mee. Sabine en Arne trekken voor de diepduik ook naar het wrak.

We zwemmen langs de oppervlakte naar een boei van het wrak en doen daar de afdaling. De ketting is heel mooi begroeid tot ongeveer 14m, daarna zie je enkel de schakels. Op deze diepte wordt het al frisser en ook op 18m voel je een groter verschil qua temperatuur. Eens op het wrak is het nog wat frisser, we zitten nu op 15°C. Het zicht is redelijk en we zien grote delen van het wrak. Jammer genoeg is dit niet begroeid en is het daardoor wat een saai wrak om op te duiken. Eens we het volledige wrak zijn rond gegaan, navigeert Arne naar de kant en daar genieten we nog van de mooie begroeiing met vele noordzeekrabben. Ook Joeri, Dirk 1 en Dirk 2 gaan rond het wrak, Joeri filmt hier en daar wat delen en nadien gaan ze naar de reefballs. Het zit hier vol leven en op één bol zitten zelfs 4 noordzeekrabben samen. Olivier geniet enorm van het leven op deze reefballs, ook zij zien vele noordzeekrabben, garnalen, kreeften en hooiwagenkrabben.

Na deze duik rijden we naar Den Osse, we vullen daar onze flessen, lunchen samen en maken ons klaar voor de volgende duik. Arne is nogal moe en rijdt terug naar huis. Deze keer duiken Sabine en Joeri samen, Dirk 1 en Olivier en Marleen en Dirk 2.

Het zicht is redelijk goed, op sommige plekken zelfs heel goed, maar op andere plekken dan weer wat minder. Op de grotere stenen rond 11m zitten massa's noordzeekrabben, ze zijn niet meer te tellen! Ook een paar hele grote kreeften steken zich weg en zelfs een paling. Joeri filmt dus heel veel en is blij met zijn beelden. Ook de andere duikers genieten enorm van het onderwaterleven. Marleen en Dirk 2 bewonderen de reefballs en Dirk 1 en Olivier volgen de oesterwand.

Na deze duik vullen we nog onze logboeken in op de parking. Olivier vertrekt naar huis en de rest gaat op de parking van Den Osse eerst nog samen eten. Zo'n prachtig weer, zalige duiken, dat geeft een perfect vakantiegevoel.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.